‘Bitcoin whale koopt 6.665 BTC in minder dan 2 weken’

Een onbekende bitcoin whale blijft maar bijkopen. In minder dan twee weken kocht de rijke bitcoiner 6.665 BTC. De laatste grote aankoop was vandaag. Er werd voor ruim $35 miljoen nog eens 616 bitcoin gekocht.

Het is niet algemeen bekend wie er achter de grote hoeveelheid bitcoin zit. De afgelopen week heeft de whale volgens CryptoQuant analist VentureFound maar één tactiek: bijkopen!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds 12 november kocht de entiteit maar liefst acht grote aankopen. De eerste in deze reeks was 1.123 bitcoin (rond een prijs van $64.000), de aankoop van 616 BTC van vandaag was rond een prijs van $57.000.

Binnen minder dan twee weken werd er voor ~$375 miljoen (tegen huidige prijzen) gekocht.

We weten dus niet exact wie er achter deze aankopen zit. Het zou bijvoorbeeld een cold wallet kunnen zijn van grote cryptobeurzen. Maar volgens VentureFound is het aankooppatroon en het lage aantal transacties een indicatie dat dit niet het geval is.

Middels extra analyse probeert het platform CryptoQuant entiteiten te labelen en daar adressen aan te koppelen. Als de schattingen kloppen heeft deze anonieme bitcoiner meer dan 100.000 BTC in kas.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...