Bitcoin whales doen voor eerst in maanden weer flinke aankopen

Update - De bitcoin prijs is afgelopen nacht door de $42.000 gebroken met een voorlopige top bij $42.411 bij de Bitstamp beurs.

Analist William Clemente ziet dat de chart maar liefst tien groene candles noteert op de daggrafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Clemente en ook de analisten van Ecoinometrics wijzen er al langer op: de verklaring voor de stijging zijn met name lange investeerders die gestaag (ongeacht de prijsactie) munten opsnoepen van verkopers.

Ecoinometrics houdt de grote whale-wallets in de gaten, en kijken wanneer welke groepen Bitcoiners er aan het accumuleren zijn. Het blijkt dat het nu vooral de whales zijn, die sats uit de markt opkopen.

Bitcoin whales

Ze hebben de gegevens geplot in een grafiek. Onderstaande afbeelding laat duidelijk zien dat de whales tijdelijk stopten met kopen. Vanaf april waren er minder whales die accumuleerden, terwijl de 'kleine visjes' (tijdelijk) de overhand namen.

De kleur rood wijst op een situatie waarin een whale in de afgelopen 30 dagen Bitcoin heeft verzameld. Omgekeerd komt de kleur blauw overeen met situaties waarin alleen de 'kleinere vissen' accumuleerden.

Momenteel lijkt het momentum weer te draaien: grote jongens kopen weer in. Dat is ook direct terug te zien in de prijs, die langzaam opklimt tot rond de $40.000.

Bitcoin whales doen voor eerst in maanden weer flinke aankopen

Nick van Ecoinometrics schrijft het volgende over de huidige markt:

"Na een paar weken, blijkt dat de meeste whale-adressen weer coins aan het verzamelen zijn. Het bracht Bitcoin weer terug boven de $30.000."

Als je dit vergelijkt met de periode eerder dit (en vorig) jaar, zijn enkele paralellen te zien. Toen de whales stopten met kopen, begon de koers van bitcoin te dalen.

Bitcoin whales doen voor eerst in maanden weer flinke aankopen

Whalemap

Andere bronnen bevestigen de stelling van Ecoinometrics. Zo meldt WhaleMap dat het aantal unspent transaction outputs (UTXO) van whale-wallets is gestegen. Dit suggereert hogere prijzen, gezien er flinke hoeveelheden bitcoin worden opgekocht van traders.

Ze tweeten zelfs dat de eerstvolgende stop rond de $47.000 ligt, mocht bitcoin de $40.472 weten te breken.

Bitcoin whales doen voor eerst in maanden weer flinke aankopen

Een grafiek van BTCization laat nagenoeg hetzelfde zien: whales kopen bij als de prijs dipt. Onderstaande grafiek is gebaseerd op handelsvolume vanuit wallets van OTC Desks. Dit staat voor over-the-counter, een manier van handelen waarbij buiten het orderboek om vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chainwhale