Bitcoin whales kopen massaal BTC in: Wat betekent dit voor de markt?

16572 totale weergaven
Bitcoin whales

In de afgelopen dagen is de crypto markt onrustig geweest, maar grote Bitcoin holders, de zogenaamde “Bitcoin whales“, hebben hiervan geprofiteerd. Wallets met meer dan 10.000 BTC hebben hun Bitcoin voorraad flink uitgebreid, wat ze in zes jaar niet meer hebben gedaan op deze schaal.

Bitcoin whales kopen BTC bij

Volgens gegevens van Santiment hebben grote spelers in de Bitcoin markt slim ingespeeld op de recente prijsdalingen. Deze grote wallets, voornamelijk van liquiditeitsverschaffers en grote beurzen, hebben in zes weken tijd 212.450 BTC extra gekocht. Dit laat zien dat ze juist tijdens prijsdalingen veel Bitcoin kopen.

santiment bitcoin whales

Niet alleen de grote whales kopen meer Bitcoin. Ook kleinere whales, die meer dan 10 BTC hebben, zijn aan het kopen. Volgens Santiment hebben deze wallets samen nu 16,17 miljoen BTC, een recordhoogte. Dit laat zien dat ook deze investeerders vertrouwen hebben in de toekomst van Bitcoin.

Recente prijsstijging van Bitcoin

Na een flinke daling heeft de Bitcoin koers zich snel hersteld. Op donderdag daalde de prijs flink, maar nu is Bitcoin weer gestegen naar $ 56.500, een stijging van 4,5% vanaf het laagste punt van $ 53.500. De totale marktwaarde is nu $ 1,114 biljoen.

Een belangrijke reden voor de recente prijsstijging zijn de grote investeringen in spot Bitcoin ETF’s, vooral op vrijdag. Ondanks wat kleine verkopen eerder in de week, zagen deze ETF’s een instroom van $ 143 miljoen, met Fidelity als grootste koper. Dit toont aan dat grote beleggers de dalende prijzen gebruiken om meer Bitcoin te kopen.

Toekomst van de Bitcoin koers

De grote vraag is nu of de Bitcoin koers blijft stijgen of weer zal dalen. Om door te gaan met stijgen, moet Bitcoin door de grens van $ 61.000 breken. De komende dagen zullen belangrijk zijn om te zien of de positieve trend doorzet of dat er weer een daling komt.

Kortom, ondanks de onrust op de markt, kopen zowel grote als kleinere whales veel Bitcoin bij. Dit laat zien dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van Bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin whales

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...