Bitcoin Whales Nemen Het Roer Over, Aantal Transacties van $100.000 Stijgt

Bitcoin whales

Het aantal transacties van meer dan $100.000 op het bitcoin blockchain is naar een nieuw hoogtepunt van dit jaar gestegen afgelopen week, meldt Coindesk.

De onchain-activiteit van bitcoin (BTC) suggereert dat whales, of investeerders met voldoende kapitaal en de mogelijkheid om markttrends te beïnvloeden, actief zijn geweest tijdens de recente stijging van de cryptomunt boven de $35.000.

Het aantal verwerkte transacties op het bitcoin blockchain, waarbij minstens $100.000 aan BTC is verplaatst, is afgelopen week gestegen naar een hoogtepunt van dit jaar, namelijk 23.400, volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock.

De prijs van de bitcoin bereikte vorige week de $35.000-grens, het hoogste niveau sinds begin mei 2022, volgens gegevens van CoinDesk. Sindsdien handelt de munt zijwaarts, rond $34.000, met een winst van 107% voor het jaar tot nu toe. De prijzen zijn deze maand met 27% gestegen, vermoedelijk vanwege optimisme over spot-ETF’s en een grotere vraag naar veilige havens.

“De aanvragen voor een bitcoin spot ETF lijken de eetlust van whales en instellingen voor bitcoin te hebben vergroot”, meldt IntoTheBlock in een nieuwsbrief op vrijdag. “Transacties van meer dan $100.000 zijn eerder sterk gestegen eind juni na de indiening van Blackrock’s ETF en hebben nu dat niveau overschreden nu bitcoin nieuwe jaarlijkse hoogtepunten bereikt.”

“De recente stijging in institutionele activiteit kan een voorbode zijn van wat er in 2024 gaat komen”, voegt IntoTheBlock eraan toe.

Bitcoin Whales Nemen Het Roer Over, Aantal Transacties van $100.000 Stijgt

Van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt verwacht om begin 2024 verschillende op spot gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s) goed te keuren. Analisten verwachten dat de aankomende financiële marktwerking van BTC via ETF’s de marktwaarde van de cryptocurrency naar $42.000 en hoger zal stuwen.

Blockchain-gegevens tonen aan dat ook retailbeleggers de afgelopen weken actiever zijn geworden.

Volgens gegevens bijgehouden door Deutsche Digital Assets bereikte de activiteitsindex van kleine entiteiten, een maatstaf om de activiteit van retailbeleggers te meten, vorige week een nieuw hoogtepunt van dit jaar, namelijk 1,5.

“We zagen een toenemende activiteit bij zowel kleine als grote bitcoinwallets, wat erop wijst dat vooral kleinere beleggers zich steeds meer op de markt storten”, aldus André Dragosch, hoofd onderzoek bij Deutsche Digital Assets, in een nota aan klanten. Dit is te zien aan de aanzienlijke stijging in de mediaanwaarde van overdrachtsvolumes op het bitcoinnetwerk, wat duidt op de deelname van kleine beleggers.

“Het is belangrijk op te merken dat de (nieuwe) deelname van kleine beleggers een noodzakelijke voorwaarde is voor een duurzame bullmarkt in crypto-activa,” voegt Dragosch eraan toe.

Bitcoin Whales Nemen Het Roer Over, Aantal Transacties van $100.000 Stijgt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...