Bitcoin zakt onder $20.000, wat zeggen de analisten?

Deze week is er een eerste topje van $21.700 bereikt, maar de koers is de afgelopen 24 uur even onder de $20.000 gezakt. Wat zeggen de analisten?

Toch op weg naar $22.000?

De onderstaande analisten kijken op basis van een aantal technische indicatoren naar de koers. Er is nog geen consensus of de koers boven de $20.000 blijft en hogere levels gaat opzoeken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voorlopig blijft de bounce naar $23.000 of hoger achterwege, en blijft deze rond de $20.000 schommelen, het oude record van 2017. De Nederlander Michaël van de Poppe ziet graag een herstel richting $23.100 voor meer zuurstof voor de koers.

CrediBULL Crypto ziet veel vraag onder de $19.000 en verwacht dat de koers niet lang in de zone $18.000 - $20.000 blijft zitten.

Het RSI level is met ~45 zijn momenteel wel historisch laag, ziet ook Crypto Yoddha.

1. Whales

Welke signalen zien we on-chain? Whales zijn entiteiten met 1.000 bitcoin of meer onder hun hoede. De zogenaamde Exchange Whale Ratio staat momenteel boven de 90%, zo blijkt uit cijfers van CryptoQuant.

Kortom, de instroom van bitcoin naar beurzen heeft - op basis van de moving average van drie dagen - de 90% aangetikt, een hoog niveau. Whales in de verkoopstand is niet gunstig voor bitcoin.

Bitcoin zakt onder $20.000, wat zeggen de analisten?
bron: CryptoQuant

2. Miners

Ook miners zitten aan de verkopende zijde van de markt. Vorige week hebben ze 4.710 bitcoins verstuurd naar beurzen op één dag. Dat is de vierde hoogste instroom naar beurzen vanuit miners sinds 2018. Miners staan in de capitulatiestand, volgens diverse analisten. Een signaal dat de bodem van de huidige bearcyclus steeds dichterbij komt.

3. Thermocap Ratio

Hoe staat het met de metric thermocap ratio? Dat is álle uitgekeerde block subsidies én transactievergoedingen sinds 2009 optelt en dat deel je door de totale waarde van de bitcoinmarkt. Volgens deze metric is de bodem voor bitcoin nog niet in zicht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...