Komt de 'big short' voor bitcoin dichterbij?

Komt de 'big short' voor bitcoin dichterbij?

Is de bodem al bereikt of niet? Ruim 50% van alle bitcoinadressen staat namelijk nog op winst. Dat blijkt uit data van Glassnode. Kortom, de ultieme dip van eerdere bearmarkten is (nog) niet bereikt uitgaande van deze metric.

Bitcoin adressen in het groen

On-chain analysebedrijf Glassnode komt met nieuwe cijfers in een markt die onder druk staat. De koers schommelt rond de $20.000, heeft $21.462 aangetikt, maar beukt niet door.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

56,2% van alle bitcoin adressen staat op nog winst (op moment van meting). Kortom, de beetjes bitcoin op die adressen zijn tegen een lagere dollarprijs aangekocht in het verleden. Hoewel de markt onmiskenbaar in een bearish cyclus zit, is een dergelijke winstgevendheid ín een bearmarkt nieuw.

Degenen die uitgaan van een vierjarige cyclus zagen dat bitcoin geen top heeft bereikt. Deze is afgeknakt bij $69.000 en zit sindsdien in een dalende trend. De scherpe daling heeft velen verbaasd, maar tegelijkertijd kan het historisch gezien altijd erger.

Tijdens Black Thursday in maart 2020 daalde het aantal winstgevende adressen naar 41% bijvoorbeeld. Ook in de bearmarkt van 2018 stond meer dan 50% juist in het rood.

Komt de 'big short' voor bitcoin dichterbij?
bitcoin adressen op winst, bron: Glassnode

Zoals eerder gemeld zijn er wel zware verliezen geleden. In slechts enkele dagen gaat het om miljardenverliezen: 7 miljard dollar in slechts 3 dagen tijd. Op 13 juni was er sprake van het grootste gerealiseerde verlies in lange tijd: 4,76 miljard dollar. Gerealiseerd betekent dat het verlies op de blockchain is geregistreerd. Het is dus niet om papieren verlies.

Komt de 'big short' voor bitcoin dichterbij?
gerealiseerd verlies, bron: Glassnode

Shorthandelaren

Nu een groot deel van de retailmarkt en ook de nodige miners zijn gecapituleerd en hebben verkocht, is het volgens de analist Dylan LeClair wachten totdat de handelaren massaal bitcoin gaat shorten. Deze 'big short' komt dichterbij, denkt ie. Wat mee kan helpen, is dat er meer lijken uit de de-fi kast komen zoals renteplatforms Celsius, Babel en Blockfi.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin hodl

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties