Bitcoin koers schiet naar $26.700, bijna $100 miljoen aan liquidaties

Bitcoin heeft de cryptomarkt eens te meer verrast. Na een reeks van dagen waarin de prijsbewegingen de investeerders wat somber stemden, heeft de digitale munt een indrukwekkende rally laten zien. Binnen 24 uur steeg de prijs met bijna $2,000, waarmee het de hoogste waarde bereikte sinds 8 juni dit jaar.

Deze abrupte stijging had verstrekkende gevolgen. Liquidaties liepen op tot bijna $100 miljoen, waarbij shortposities maar liefst 80% voor hun rekening namen. Veel handelaren in derivaten gingen dus de boot in na de plotselinge stijging.

De prijs van BTC bereikte op een gegeven moment zelfs het laagste punt in drie maanden.

De bitcoin koers in 2023 tot nu toe
De bitcoin koers in 2023 tot nu toe

Volgens data van CoinGlass ging er zo’n $28 miljoen aan specifieke bitcoinderivaten in rook op in de afgelopen 24 uur. De rest van de cryptomarkt werd ook opgeschud en de koersen schoten alle kanten op, dit zorgde voor een golf van bijna $100 miljoen aan liquidaties op de grootste cryptobeurzen.

Bitcoin koers schiet naar $26.700, bijna $100 miljoen aan liquidaties

Roerige tijden

Het was een roerige tijd voor bitcoin. Met de SEC die rechtszaken aanspande tegen Binance en Coinbase, de twee grootste crypto-uitwisselingen, en de onverwachte CPI-cijfers, was de prijs van bitcoin behoorlijk onder de indruk. Het dieptepunt? Een daling naar de laagste prijs in drie maanden.

Toch was er licht aan het einde van de tunnel. De laatste 24-48 uur bieden hoop voor de gemiddelde bitcoinspaarder. Na een aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin Spot ETF, wist Bitcoin terrein te winnen en steeg het naar $25,500. Ondanks een kleine dip naar $25,200, ging de munt op een traan en bereikte een hoogtepunt van 9 dagen op $26,800.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...