“Bitcoinbank BitGo koopt failliete Prime Trust”

Bitcoincustodian BitGo gaat het failliete Prime Trust overnemen. Volgens bronnen van Coindesk is alleen nog goedkeuring van de regelgevende instanties nodig.

De afgelopen dag zijn er sterke geruchten dat de cryptobeheerder uit Las Vegas in financiële problemen is gekomen en zelfs op het randje van het faillissement staat.

BitGo weigert commentaar te geven over de deal, net zoals Prime Trust. Wall Street Journal heeft ondertussen al gemeld dat de deal tussen de partijen rond is.

Inmiddels heeft BitGo in een blogpost bevestigd dat het een term sheet heeft ondertekend om Prime Core Technologies over te nemen, het moederbedrijf van Prime Trust.

In een verklaring noemt de waarnemend CEO van Prime Trust, Jor Law, de stap "een belangrijke verbetering voor de sector". Volgens BitGo CEO Mike Belshe zei dat de overname het bedrijf in staat zou stellen "zijn eersteklas vertrouwde oplossingen te verbeteren en de gecombineerde klantenbasis te bedienen".

Prime Trust heeft medio 2022 107 miljoen dollar financiering opgehaald, voordat de cryptowinter zich aandiende. Eerder dit jaar moest het bedrijf al een deel van haar personeel ontslaan en ging een licentie in de staat Texas ook niet door.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...