Bitcoinbedrijf Riot kondigt enorm uitbreidingsplan van 1 gigawatt aan in Texas

De bitcoin miner Riot wil verder uitbreiden. Het bedrijf wil naar 1 gigawatt(GW) in een nieuwe locatie in de Amerikaanse staat Texas.

“Na de uitbreiding zal Riot’s ontwikkelde capaciteit in totaal 1,7 GW bedragen, waarmee het bedrijf een van de grootste Bitcoin miners ter wereld wordt”, aldus Jason Les, CEO van Riot.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De ambitie is helder: Riot wil in de toekomst ook een van de grootste partijen zijn in deze industrie.

Ontwikkeling

Riot Blockchain heeft Navarro County uitgekozen om een groot deel van hun hardware neer te zetten. Het datacentrum is in aanbouw. In 2023 moet er ruim 400 megawatt aan mining hardware draaien.

Riot maakt gebruik van dompelkoeling. De naam verklapt het al, de mining rigs worden gekoeld door een vloeistof waarin de hardware zit.

De datacentra worden gebruikt door Riot zelf, maar zij bieden ook hosting services aan. In theorie kun je dus jouw bitcoin miner ook bij hun kwijt.

$333 miljoen

Om te beginnen kost het project zo’n $333 miljoen, stelt Riot. Dit bedrag wordt tussen nu en het begin van 2024 besteed.

De nieuwe locatie ligt op ongeveer twee uur rijden van de Whinstone-faciliteit in Rockdale. Het bedrijf heeft daar al 400 megawatt aan kracht opgebouwd en wil in totaal 750 megawatt bereiken.

De wereld van bitcoin is echter behoorlijk competitief. De investeringen zijn er. Nu moet Riot laten zien dat er ook geld mee te verdienen valt op de lange termijn.

Riot is van plan de samenwerking met Priority Power te gebruiken om de uitbreiding te ondersteunen. Priority Power-services omvatten het beheer van de ontwikkeling van de locatie, de interconnectie van nutsvoorzieningen, overeenkomsten voor de aankoop van stroom en flexibiliteit van de stroombelasting.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...