Bitcoinbeurs FTX breidt uit naar Australië

Bitcoin exchange FTX gaat een kantoor openen in Sydney, Australië, zo meldt nieuwssite ZDNet. Het is een direct gevolg van nieuw overheidsbeleid om crypto’s en cryptobedrijven te reguleren.

De exchange heeft een vergunning verkregen van de Australische financiële toezichthouder voor het aanbieden van derivaten, zoals opties, futures en contracts for difference (CFD’s).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binnen Europa heeft FTX een licentie van de financiële toezichthouder in Cyprus. In Amerika hebben ze een licentie onder de handelsnaam FTX US.

FTX is één van de grootste bitcoinbedrijven ter wereld. Ze bieden zowel spots als futures aan van diverse munten. Misschien wel de grootste concurrent van Binance, die momenteel nog het grootste handelsvolume draait.

In de laatste financieringsronde van januari 2022 is er 400 miljoen dollar (361 miljoen euro) aan vers geld opgehaald tegen een bedrijfswaardering van 32 miljard dollar (28,94 miljard euro).

Opvallend, want slechts vier maanden daarvoor werd het bedrijf gewaardeerd op 25 miljard dollar (22,6 miljard euro).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
AustraliëBitcoin nieuwsFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...