Bitcoinbeurs FTX breidt uit naar Australië

Bitcoinbeurs FTX breidt uit naar Australië

Bitcoin exchange FTX gaat een kantoor openen in Sydney, Australië, zo meldt nieuwssite ZDNet. Het is een direct gevolg van nieuw overheidsbeleid om crypto's en cryptobedrijven te reguleren.

De exchange heeft een vergunning verkregen van de Australische financiële toezichthouder voor het aanbieden van derivaten, zoals opties, futures en contracts for difference (CFD's).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binnen Europa heeft FTX een licentie van de financiële toezichthouder in Cyprus. In Amerika hebben ze een licentie onder de handelsnaam FTX US.

FTX is één van de grootste bitcoinbedrijven ter wereld. Ze bieden zowel spots als futures aan van diverse munten. Misschien wel de grootste concurrent van Binance, die momenteel nog het grootste handelsvolume draait.

In de laatste financieringsronde van januari 2022 is er 400 miljoen dollar (361 miljoen euro) aan vers geld opgehaald tegen een bedrijfswaardering van 32 miljard dollar (28,94 miljard euro).

Opvallend, want slechts vier maanden daarvoor werd het bedrijf gewaardeerd op 25 miljard dollar (22,6 miljard euro).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin Australië FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties