‘Bitcoinbeurzen ontvingen 360 miljoen bezoekers in maart’

Cryptobeurzen kregen in maart 2022 meer bezoek dan in februari. De grote beurzen verwerkte gezamenlijk 360 miljoen bezoeken.

Dat is een stijging van ruim 6% tegenover de 339 mijoen bezoeken in februari. Het gaat om zowel de spot- als derivatenhandel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De data komt van the Block Research. Dit soort statistieken zijn inteteressant en kunnen leuke trends laten zien. Tegelijkertijd gaat het hier altijd om (ruime) schattingen.

Het gaat hier wel om een stijging sinds februari. In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat het aantal bezoeken aan beurzen nog lang niet op een hoogtepunt zit.

'Bitcoinbeurzen ontvingen 360 miljoen bezoekers in maart'

Het is ook interessant om te kijken waar de miljoenen handelaren dan zitten. Marktleider is en blijft Binance. De verhoudingen vind je hieronder:

  1. Binance (31,7%)
  2. Coinbase (15,6%)
  3. Bybit ( 12,1%)
  4. FTX (6,1%)
  5. Gate.io (4.0%)

Benieuwd naar de cijfers van andere handelsplatformen? Bekijk de grafiek hieronder.

'Bitcoinbeurzen ontvingen 360 miljoen bezoekers in maart'

Opvallend

Het stijgende aantal bezoekers bij cryptobeurzen is opvallend. De handelshuizen zitten nog lang niet op hun piek, maar ze breken wel met de trend die we op Google zien.

Het aantal zoekopdrachten naar bitcoin blijft dalen. Google laat je via trends meekijken met het zoekgedrag van hun gebruikers. Sinds de piek aan interesse in mei 2021 zien we het aantal zoekopdrachten constant dalen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...