Bitcoiners bekritiseren Saylor voor het goedkeuren van grote banken als bewaarders

538 totale weergaven
|

 

Michael Saylor’s recente commentaar waarin hij pleit voor bewaring van Bitcoin door grote financiële instellingen heeft kritiek uitgelokt van de Bitcoin-gemeenschap, waarbij velen hem beschuldigen van het verraden van de kernwaarden van zelfbewaring.

Saylor krijgt kritiek te horen

Michael Saylor, bestuursvoorzitter van MicroStrategy, ligt onder vuur van de Bitcoin-gemeenschap vanwege zijn recente opmerkingen dat Bitcoin veiliger is in bewaring bij grote financiële instellingen dan in zelfbewaring.

Tijdens een recent interview noemde Saylor degenen die zich zorgen maken over mogelijke inbeslagname van Bitcoin door de overheid “paranoïde crypto-anarchisten”.

Saylor’s verklaring wordt gezien als een grote afwijking van zijn eerdere steun voor zelfbewaarneming, een principe dat diep geworteld is in Bitcoin’s ethos van decentralisatie.

Hij stelde dat het toevertrouwen van Bitcoin aan grote banken zoals BlackRock en JP Morgan veiliger zou kunnen zijn dan het onafhankelijk bewaren ervan.

Saylor’s argument: Bitcoin is veiliger bij grote banken

Tijdens zijn interview met Madison Reidy beweerde Saylor dat Bitcoin in handen van grote, gereguleerde instellingen minder kans loopt op inbeslagname door overheden, waarmee hij de zorgen van Bitcoiners over historische precedenten zoals de goudconfiscatie in 1933 van tafel veegde.

“Als Bitcoin in handen is van een stel crypto-anarchisten die geen gereguleerde entiteiten zijn, verhoogt dat het risico op inbeslagname,” stelde Saylor, eraan toevoegend dat instellingen zoals BlackRock en Fidelity, die diep verankerd zijn in het traditionele financiële systeem, meer geneigd zijn om de activa te beschermen.

Hij wees de vergelijking met het tijdperk van de goudconfiscatie van de hand met de opmerking dat “het een mythe en een troop is”, verspreid door wat hij paranoïde individuen noemde.

Kritiek vanuit de crypto-gemeenschap

Saylor’s opmerkingen veroorzaakten een oproer binnen de cryptogemeenschap. Veel prominente crypto leiders bekritiseerden zijn standpunt en benadrukten dat de gedecentraliseerde aard van Bitcoin bedoeld was om individuen controle te geven over hun eigen bezittingen, vrij van institutioneel of overheidstoezicht.

Simon Dixon, auteur van Bank to the Future, speculeerde dat Saylor’s opmerkingen in lijn liggen met MicroStrategy’s ambities om een Bitcoin-bank te worden, wat suggereert dat Saylor’s belangen nu meer gericht zijn op het profiteren van institutionele investeerders in plaats van de bredere Bitcoin-gemeenschap.

John Carvalho, CEO van Bitcoin-betalingsfirma Synonym, toonde zich ook teleurgesteld en beschuldigde Saylor van “uitverkoop” door de waarden van de decentralisatie van Bitcoin los te laten.

Voorstanders van Saylor’s aanpak

Niet iedereen in de gemeenschap veroordeelde Saylor’s opmerkingen. Sommige industriefiguren verdedigden zijn standpunt door erop te wijzen dat grote institutionele investeerders, zoals pensioenfondsen en bedrijven, onvermijdelijk een beroep zouden moeten doen op externe bewaarders voor hun Bitcoin-beleggingen.

“Instellingen zullen altijd bewaringsoplossingen op bankniveau nodig hebben,” zei Julian Figueroa, oprichter van ‘Get Based,’ eraan toevoegend dat Saylor’s uitspraken meer gericht waren op institutionele beleggers, niet op individuele gebruikers.

Desondanks blijft het algemene sentiment binnen de Bitcoin-gemeenschap kritisch, waarbij velen zich afvragen of Saylor’s verandering in retoriek een lange termijn afwijking betekent van de kernidealen van Bitcoin.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....