Bitcoiners realiseren 537 miljoen dollar aan winst

De meest recente rally van bitcoin, die begon als gevolg van de bekendmaking van de ETF-aanvraag van het grote BlackRock, heeft enkele tokenhouders ervan overtuigd om hun bitcoin te verkopen. On-chain data leert ons namelijk dat een groep hodlers besloot om te verkopen en daarmee een totale winst van 537 miljoen dollar te realiseren.

Gevecht om 30.000 dollar

Op het moment van schrijven is er een gigantisch gevecht gaande rond de grens van 30.000 dollar tussen de bulls en de bears. Vooralsnog lijken de bulls nog de overhand te hebben, maar daarvoor zou snel de grens van 31.000 dollar overwonnen moeten worden.

We kunnen niet eeuwig optimistisch blijven om het nieuws dat BlackRock wellicht met een Spot Bitcoin ETF op de proppen komt.

Verder is er eerst ook gewoon goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nodig en dat bleek de afgelopen jaren zeer lastig.

Dat niet iedereen vertrouwt op de duurzaamheid van deze opleving blijkt wel uit de gigantische verkoopgolf die Glassnode wist op te sporen, waarmee hodlers een winst van 537 miljoen dollar realiseerden. Dat markeert de op één na grootste winstneming van 2023.

Wat was de grootste?

De grootste realisatieslag als het aankomt op winsten in 2023 vond plaats in april. Op dat moment bereikte de koers zijn voorlopige kookpunt van het jaar en werden er voor 700 miljoen dollar aan winsten gerealiseerd op de blockchain.

Bitcoiners realiseren 537 miljoen dollar aan winst

In de bovenstaande grafiek is te zien hoe de koers aan een periode van dalingen begon na het grote winstnemingsevenement van april 2023. Het is te hopen dat we nu niet eenzelfde reactie van bitcoin krijgen, want dat zou betekenen dat het feest alweer bijna voorbij is.

Voor nu is het dus zaak om de grens van 30.000 dollar te bewaken en een doorstoot te maken boven de 31.000 dollar. Dat zou ertoe kunnen leiden dat het bullish sentiment echt weer de overheid neemt en de bitcoin koers een vlucht neemt, die ons wellicht weer richting de koers van 40.000 dollar kan pushen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....