Bitcoinfonds voor bears komt niet van de grond

Bitcoinfonds voor bears komt niet van de grond

Er is weer een aanvraag voor een Bitcoin-gerelateerde exchange-traded fund (ETF) teruggetrokken. Deze keer gaat het om die van Direxion.

Bitcoin voor bears

Vandaag werd duidelijk dat het bedrijf zijn aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingetrokken. Ze hadden vrij recent de aanvraag ingediend. Op 26 oktober om precies te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het was (naar verluidt) de SEC zélf die op de dag van de aanvraag al aan Direxion vroeg of ze de filing weer wilden intrekken. Dat is nu dus gebeurd: Request for Withdrawal of Post-Effective Amendment to the Trust’s Registration.

De naam van het fonds was de Direxion Bitcoin Strategy Bear ETF, en het geeft goed aan wat het idee erachter was. Een fonds voor bears. Het zou een korte blootstelling geven aan bitcoin futures contracten, maar dan in één richting. Je zou het kunnen zien als een fonds vol met Bitcoin short-posities.

Het idee was om met het fonds te kunnen anticiperen op een prijsdaling van Bitcoin. Dit kon via de Bitcoin futures die worden uitgegeven door de Chicago Mercantile Exchange.

Anticiperen op prijsdaling

Shorten is een manier om te 'wedden' dat de prijs van een activa zal dalen. Een belegger leent een effect en verkoopt het in de hoop dat de prijs zal zijn gedaald tegen de tijd dat de belegger het effect moet terugkopen en teruggeven aan de geldschieter. De lener heeft dan dit verschil aan winst gemaakt.

De aanvraag voor de ETF van Direxion die op dit principe is gebaseerd, is nu dus teruggetrokken. Eerder deed Valkyrie al hetzelfde. Zij hadden een speciale constructie bedacht waarbij mensen via hun ETF met een hefboom in bitcoin konden investeren. Het ging om een leverage positie van 1,25x.

Direxion en Valkyrie dienden op dezelfde dag hun verzoek in. Valkyrie heeft nog wel een aanvraag lopen voor een fysieke ETF (met bitcoin uit de spotmarkt).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ETF

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties