Deze groep bezitters heeft 1,33 miljoen bitcoin (BTC)

Met de bitcoin on-chainupdate maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. We starten met de metric de Shrimp Cohort, dat is de groep bitcoiners die 1 bitcoin of minder hebben. Uit gegevens van Glassnode blijkt dat deze groep 33.400 bitcoin spaart per maand.

Een dergelijke verandering op maandbasis komt niet vaak voor. Bij slechts 130 van de 5263 (2,5%) handelsdagen is een grotere maandelijkse positieverandering te zien. Door dit tamelijk agressief accumulatiegedrag komt het aantal bitcoin in handen van "shrimps" op 1,33 miljoen bitcoin.

De tweede metric die we bespreken is het zogenaamd illiquide aanbod van bitcoins. Het dominante gedrag is 'hodlen'. Volgens de analisten van Glassnode stromen bitcoins naar wallets die historisch gezien amper hun munten spenderen en dus doorsparen. Dat gaat met een 'snelheid' van 194.500 BTC per maand.

Op papier hebben hodlers alle reden om winst te nemen bij $30.000, zo blijkt uit de volgende metric. De "market value to realized value" (MVRV) deelt de spotwaarde van bitcoin door de prijs waartegen de beetjes bitcoin (UTXO's) voor het laatst op de blockchain zijn verschoven. En LTH staat voor langetermijnhouders van bitcoin, dat zijn entiteiten op de blockchain die hun btc 155 dagen of langer vasthouden.

De LTH-MVRV-metric van Glassnode, die de winstgevendheid van munten weergeeft die 155 dagen of langer worden vastgehouden, laat momenteel zien dat de gemiddelde LTH-entiteit 47% winst maakt op hun positie.

Deze groep bezitters heeft 1,33 miljoen bitcoin (BTC)
bron: Glassnode

Concluderend bevestigen deze metrics (opnieuw) dat er een groeiende groep is die bitcoin op waarde weet te schatten en vertrouwen heeft in de munt op de lange termijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...