Bitfinex Pay, een betaaldienst via onder meer het Bitcoin Lightning Network

Bitcoin - en crypto exchange Bitfinex komt met Bitfinex Pay, een betaalservice specifiek gericht op professionele beleggers.

Bitfinex Pay, betalen via Lightning Network

De nieuwe diensten is bedoeld om eigenaren van webshops te helpen om Bitcoin (BTC) of andere cryptomunten te ontvangen. De service accepteert bitcoin, ether en stablecoin Tether, de cryptomunt van zusterbedrijf Tether Inc.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijzonder: Bitfinex Pay gaat ook bitcoin betalingen via het Lightning Network (LN) ondersteunen. Dat is een secundaire betaallaag op het netwerk van Bitcoin. Het is een manier om razendsnel en goedkoop te betalen.

Bitfinex zegt toenadering te zoeken naar een betaalgigant als PayPal om hun betaaloptie óók te integreren in hun nieuwe service. PayPal is van plan om een aparte bedrijfsunit te starten dat zich primair richt op cryptocurrency's. Ook de integratie in de Paypal in Europa en de Venmo app internationaal staat op de planning.

CTO Paolo Ardoino licht aan The Block toe:

"We willen deze dienst in samenwerking met bestaande betaalproviders naar de mainstream brengen. Dit is de eeuw van het digitale geld en met Bitfinex Pay kunnen houders van webshop intuïtief betalingen in cryptovaluta ontvangen."

Ondernemers die de dienst willen gebruiken, zullen wel een account moeten openen bij de exchange. Een van de voordelen ten opzichte van SWIFT, de internationale organisatie gevestigd in België waar 8.000 banken en andere financiële instellingen bij zijn aangesloten.

Voorlopig heeft Bitfinex wel een betaallimiet van $1.000 ingesteld per transactie, dus het is voorlopig minder geschikt voor grootschalige betalingen. Ze rekenen momenteel géén aparte commissie voor de transacties, maar in het totaalbedrag zit wel al de onchain fee verwerkt.

Bitcoin handelaar Bitcoin Jack ziet het als een mooi voorbeeld van adoptie:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...