Bitfinex verslaat Binance, Coinbase voor bitcoin-handelsvolume in Britse pond

Bitfinex is de cryptobeurs met het grootste bitcoin-handelsvolume in Britse pond. Daarmee laat het grote namen als Binance en Coinbase achter zich. Dat is opmerkelijk, want voor de meeste handelsparen is Binance veruit het populairste.

Het is niet zo dat de Britten massaal overstappen naar bitcoin tijdens de onrustige tijd. Wel zagen we een flinke sprong in handelsvolume in de Britse pond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In Groot-Brittannië zag men inflatiecijfers van 10% jaar op jaar. Daarmee is het zeker niet de enige nationale munt. Wel kwam de Bank of England in het nieuws toen het in moest grijpen in verschillende markten. Onder andere pensioenfondsen (en banken) moesten worden gered.

De Britse pond stond op 26 september op het laagste punt ooit tegenover de Amerikaanse dollar. En daar profiteert Bitfinex dus van. In de week van 26 september steeg het marktaandeel van 37% naar 70%. Het gaat hier wel enkel om het handelsvolume bitcoin/pond. Bitfinex komt niet in de buurt van Binance qua algemeen handelsvolume.

Bitfinex verslaat Binance, Coinbase voor bitcoin-handelsvolume in Britse pond

In bovenstaande grafiek zie je de duidelijke piek in de laatste week van september. Het hoge volume was echter maar van korte duur. Het nieuws rondom de Britse economie zorgde voor een kleine spurt naar BTC, maar dat hield geen stand.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...