Handelsvolume in euro en pond schiet omhoog op cryptobeurzen

Handelsvolume in euro en pond schiet omhoog op cryptobeurzen

In de wereld van bitcoin is toch stiekem de Amerikaanse dollar de koning. In de vorm van stablecoins en 'echte' dollars is het de munt met veruit het meeste handelsvolume op de cryptobeurzen. Recentelijk zagen we echter ook een piek in het volume van de euro en de Britse pond.

De dollar staat op een recordhoogte. Ook in Amerika hebben ze inflatie, maar de koers van de dollar doet het beter dan alle andere fiat valuta. De U.S. Dollar Index (DXY) heeft het koersrecord voor 2022 verbroken. Deze index volgt de prestaties van de dollar tegenover andere grote valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit kan een reden zijn voor onderstaande grafiek. Het is niet zo dat men in Europa nu ineens massaal al het spaargeld omzet naar bitcoin. Wel zien we duidelijk een piek in het volume. Ondanks de recente dalingen werd er toch wat meer euro geschoven richting bitcoin dan normaal. De vraag is nu of deze trend aanhoudt, of dat het echt gaat om een enkele piek.

Handelsvolume in euro en pond schiet omhoog op bitcoinbeurzen

Feitje

Het percentage bitcoin dat langer dan één jaar stilstaat staat op een recordhoogte. Met 65.886% bereikt BTC hiermee een nieuw record. Ondanks de recente koersbewegingen blijft een hoop geld dus gewoon stil staan.

Dit heeft verschillende oorzaken. Er zijn (waarschijnlijk) miljoenen bitcoin verloren gegaan door mensen die geen toegang meer hebben. Er zijn ook mensen die gewoon zo lang mogelijk blijven vasthouden aan hun BTC. Ook verdwijnt een deel van de oplage ook in de schatkist van fondsen of andere bedrijven.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties