BitGo haalt $100 miljoen op en is nu $1,75 miljard waard

1065 totale weergaven

Crypto custodian BitGo Inc. gaat aankondigen dat het $100 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe financierings ronde. Daarmee is het Amerikaanse bedrijf nu $1,75 miljard waard.

Nieuw geld voor BitGo

BitGo is een partij waar je je bitcoin kunt stallen. Zij beheren de private keys en daarmee iemands cryptovaluta. Het bedrijf is momenteel de custodian van de schuldeisers van de failliete cryptobeurs FTX, Verder gebruiken ook bedrijven zoals Swan Bitcoin en Nike de custodian als partner voor crypto-opslag.

CEO Mike Belshe vertelt dat het “absoluut een ruige markt” is, maar dat de focus van het bedrijf ligt op het krijgen van vergunningen en een gerugleerde bedrijfsvoering.

“Veiligheid op het gebied van regelgeving houdt op dit moment iedereen bezig.”

Het bedrijf is gevestigd in Palo Alto, Californië. Belshe vertelt aan Bloomberg dat het nieuwe financiering heeft ontvangen van een aantal investeerders. Hij wil niet bekend maken wie er aan de investeerdersronde meededen, behalve dat de geldschieters uit de VS en Azië komen en niet per se allemaal uit de cryptomarkt komen.

Eerder investeerden onder meer Goldman Sachs, DRW Holdings en Galaxy Digital Ventures al in de custodian.

Door het nieuwe geld, is de waardering van de startup aanzienlijk gestegen. In 2021 was BitGo, dat toen nog zou worden overgenomen door Galaxy Digital Holdings, nog $1,2 miljard waard. De deal ging niet door en vandaag de dag is BitGo al $1,75 miljard waard.

Belshe deelt dat BitGo het verse geld gedeeltelijk zal gebruiken voor strategische overnames. Er zijn naar eigen zeggen ten minste twee deals in de maak.

In juni liet BitGo plannen vallen om het moederbedrijf van Prime Trust over te nemen. Prime Trust zit in financiële problemen nadat het een tekort aan klantgelden had. Ook deze deal ging niet door.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws