Overname Prime Trust door BitGo gaat toch niet door

bitcoin etf

BitGo gaat toch niet door met de geplande overname van cryptocustodial Prime Trust. Slechts twee weken nadat het plan voor de deal werd aangekondigd, krabbelt BitGo nu terug.

Afgeketste overname

Het Amerikaanse bedrijf schrijft op Twitter:

"Deze beslissing is niet lichtvaardig genomen en BitGo blijft zich inzetten voor onze missie om vertrouwen in digitale activa te bieden."

BitGo maakt naar eigen zeggen deze beslissing "na aanzienlijke moeite en werk om een pad voorwaarts te vinden". Een exacte en precieze reden voor dit besluit komt er dus niet.

BitGo Holdings zei eerder deze maand dat het een niet-bindende term sheet had ondertekend om 100% van het eigen vermogen van het moederbedrijf van Prime Trust over te nemen. Dit bedrijf heeft de naam Prime Core Technologies.

Ze zeiden dat dit goed zou zijn voor de lange termijn en stabiliteit van het bedrijf en ook voor de klanten van Prime Trust.

Laatstgenoemde startte in 2018 met het aanbieden van diensten aan cryptobedrijven. Het heeft naar eigen zeggen bijna 700 fintech- en cryptoklanten. Wel verloor het onlangs enkele grote spelers, waaronder FTX en Binance US. Andere klanten zoals Swan Bitcoin zijn onlangs overgestapt op hun eigen infrastructuur.

De naam van Prime Trust zingt ook rond in de SEC-rechtszaak tegen Binance US. De toezichthouder heeft het in de aanklachten over "Trust Company B". Op sociale media speculeert men over Prime Trust als desbetreffende partij.

Door de afgeketste deal zijn de problemen weer terug voor de cryptobeheerder uit Las Vegas. De overname zouden financiële problemen hebben verholpen, omdat het naar verluidt op het randje van een faillissement staat. Wat de situatie van de custodial momenteel is, is niet bekend.

Eerder dit jaar ging de fusie van $1,2 miljard tussen Galaxy Digital en BitGo ook al niet door. De custodial eiste daarom $100 miljoen van het bedrijf van Novogratz.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws