$420 miljoen aan Bitcoin weg bij BitMEX na paniek over aanklachten vanuit Amerika

De uitvlucht van bitcoin is voor derivatenbeurs BitMEX voorlopig nog niet voorbij. Sinds de witwas beschuldigingen uit Amerika over witwassen halen handelaren massaal hun geld weg bij het platform.

BitMEX is een grote derivatenbeurs en de oprichters hebben de woede van Amerikaanse toezichthouders op hun hals gehaald. Het platform is officieel gevestigd op de Seychellen eilanden, maar dat betekent niet dat de Verenigde Staten je niets kunnen maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bedrijven achter BitMEX en de oprichters worden aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Bitcoin opnemen

Wanneer een bedrijf onder de loep ligt bij de Amerikaanse autoriteiten is het allicht handig om je geld daar weg te halen. Kort na het nieuws begon deze week de uitloop. Op het moment van schrijven is er bijna 40.000 bitcoin (zo’n $420 miljoen) opgenomen door klanten van de beurs.

Volume op BitMEX

Het aantal open future contracten op de beurs is met 20% gedaald sinds het slechte nieuws vanuit Amerika.

Zo’n 170.000 Bitcoin (zo’n $1,8 miljard) staat nog altijd in de wallets van BitMEX volgens Glassnode. De vraag is echter wat er gebeurd met het vertrouwen in een goede afloop van de zaak verder afneemt.

BitMEX

De CFTC wil de mensen achter BitMEX flink straffen. Alle ‘onrechtmatig verkregen winsten’ moeten worden terugbetaald.

De beurs voldoet niet aan de strenge regels van Amerika. Volgens de aantijgingen deed de beurs niet voldoende om hun klanten in kaart te brengen. Overheidsinstellingen als belastingdiensten willen deze data (op aanvraag) graag hebben.

De CFTC is uit op een fikse straffen. Zij eisen bijvoorbeeld terugbetaling van alle ‘onrechtmatig verkregen winsten’. Ook hangt oprichters en bestuurders een gevangenisstraf boven het hoofd.

De beurs zelf ontkent, uiteraard, alle aantijgingen in een uitgebreide blogpost.

Meepraten over het nieuws? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...