BitMEX ‘boefjes’ slaan nieuwe weg in met legitieme Bitcoin diensten

Het roer gaat om bij derivatenbeurs BitMEX. Het handelshuis raakte in 2020 verzeild in verschillende rechtszaken met Amerikaanse toezichthouders. Ze willen nu in samenwerking met regelmakers hun business verder uitbreiden met nieuwe diensten rondom bitcoin (BTC). Dat meldt The Block.

BitMEX

BitMEX opereerde jaren zonder zich iets aan te trekken van de (strenge) regels van bijvoorbeeld Amerika. Ze voldeden (en voldoen, waarschijnlijk) niet aan de eisen om diensten te verstrekken aan Amerikanen. Toch deden ze dat en dat kwam medeoprichter Arthur Hayes en consorten duur te staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitMEX is gevestigd in de Seychellen, vooral vanwege de losse regelgeving. De arm van de Verenigde Staten rijkt echter ver. Sterker nog: eigenlijk ben je nergens veilig als ze je écht willen hebben.

Het bedrijf wil dit verleden achter zich laten en zo snel mogelijk op het ‘rechte pad’ komen. Dat blijkt tenminste uit hun nieuwe toekomstplannen.

BitMEX is groot geworden met verschillende derivaten, maar wil nu ook echt de handel in bitcoin gaan ondersteunen. Ook opslag van BTC, educatie en hulp met grotere aankopen vallen onder de nieuwe plannen.

Kortom: het handelshuis doet een poging om volgens de regeltjes hun nieuwe bestaan op te bouwen. De vraag is hoe dat uiteindelijk uit gaat pakken.

Sinds de aanklachten rolde BitMEX onder andere een verificatieprocedure uit voor al hun klanten. Dat was voorheen niet nodig op het platform. Fijn voor de gebruikers, maar dit gaat in tegen de belangen van veel grote spelers. Waaronder dus een land als Amerika.

Nieuwe wind

Onder het bewind van de nieuwe directeur, Alexander Höptner, probeert BitMEX alle problemen glad te strijken. Höptner is een bekende naam in de Europeese aandelenwereld.

De volgende stap is het uitbreiden van hun diensten. Bitcoin werd vaak het wilde westen genoemd, en daar had BitMEX een mooie rol in. De handelsplaats was een van de grootste ongereguleerde spelers in de industrie.

Höptner spreekt nu de hoop uit om de uitbreidingen uit te rollen met een duidelijk doel: de grootste gereguleerde derivatenbeurs worden.

Met deze nieuwe leiding begint het handelshuis steeds meer te lijken op bekende namen als Coinbase en Kraken. Coinbase ging eerder deze maand zelf naar de beurs, Kraken hoopt dat trucje in 2022 te herhalen.

Daarmee worden cryptobeurzen steeds meer mainstream. Als BitMEX het imago van zich af kan schudden dan is de volgende stap om de concurrentie aan te gaan met dit soort partijen.

Höptner zet ook in op educatie. Als het aan hem ligt komen regelgevers én klanten straks allemaal bij BitMEX langs voor een lesje over de handel in BTC en derivaten. Höptner: ”We moeten transparanter zijn richting regelgevers.”

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
BitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...