Bittrex stopt met bitcoindiensten in VS

Bittrex stopt met bitcoindiensten in VS

Bittrex stopt met diensten in de Verenigde Staten. De cryptobeurs laat duidelijk blijken dat niet uit luxe te doen. De regeldruk wordt aangewezen als een van de oorzaken. Bittrex was ooit een van de grootste beurzen van de VS. Maar bij de sluiting heeft het een geschat marktaandeel van minder dan een procent

Bittrex heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in de Verenigde Staten zal stopzetten per 30 april 2023. In de aankondiging wordt gewezen naar 'de onzekere en ongunstige regelgevende en economische omgeving' voor cryptobedrijven in het land. Bittrex biedt naast bitcoin ook nog allerlei andere tokens aan om te handelen. Het kan zijn dat ze daarmee in de knoei komen met (toekomstige) regels.

Bittrex werd opgericht in 2014 door drie cybersecurity-ingenieurs. Het platform is een bekende naam in de industrie, maar is niet een van de grootste op dit moment qua handelsvolume.

De mede-oprichter en CEO van Bittrex, Richie Lai, deelde mee dat naarmate het crypto-ecosysteem veranderde, de regelgevende eisen steeds 'onduidelijker' en 'afgedwongen werden, zonder passende discussie of input', wat leidde tot een oneerlijk concurrentielandschap. Dit maakte het onhaalbaar voor Bittrex om zijn activiteiten in de VS voort te zetten.

De oprichters van het bedrijf hebben besloten zich te concentreren op het helpen van Bittrex Global, de internationale tak van het platform, om buiten de VS te slagen. Bittrex Global is gevestigd in Liechtenstein en valt onder de Blockchain Act. Laatstgenoemde set aan regels is juist bedoeld om juridische zekerheid te hebben. Men hoopt daar voorlopig hun diensten vanuit daar rustig voort te zetten.

Bittrex verzekerde dat de Amerikaanse klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun fondsen. Volgens Bittrex staat al hun kapitaal veilig, met de belofte dat iedereen zijn geld op kan nemen. Het platform liet weten dat handel verwerkt tot 14 april 2023. Men raadt aan om de fondsen voor het eind van de maand weg te halen, maar eerder is beter. Het gaat dus om Amerikaanse klanten.

Het stopzetten van de activiteiten van Bittrex in de VS is er een in een bekende trend: de nieuwe regels en richtlijnen zorgen ervoor dat bedrijven mogelijk strafbaar zijn. Bijvoorbeeld voor het aanbieden van tokens die worden gezien als een effect.

Bittrex stopt met bitcoindiensten in VS
Lees meer over:
Bitcoin Amerika Bittrex

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties