Bitwise wil echte bitcoin sparen in nieuw Amerikaans fonds

Bitwise wil een groot nieuw bitcoinfonds oprichten. Het bedrijf wil een bitcoin exchange-traded fund (ETF) gedekt door fysieke bitcoin op de markt brengen.

Bitwise legde eerder al een soortgelijk verzoek op tafel van de toezichthouders, toen werd het verzoek voor een bitcoin ETF gedekt met echte bitcoin afgewezen. Chief information officer Matt Hougan geeft tekst en uitleg op Twitter, hij ziet dat de markt van bitcoin inmiddels volwassen is geworden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De ETF moet worden genoteerd aan de Amerikaanse beurs NYSE Arca.

Bitcoin ETF

Dit soort fondsen zijn al jaren onderwerp van gesprek in de Verenigde Staten. Tot nu toe wees de Securities and Exchange Commission (SEC) alle verzoeken af.

Volgens analisten is de kans groter dat de eerste ETF die door de keuring komt er eentje is op basis van futures.

Bitwise wil echte bitcoin als onderpand voor het fonds gebruiken. De grootste kritiekpunten op een aanvraag in 2019 waren marktmanipulatie en zorgen over surveillance. Ook werd de bitcoinmarkt nog als te klein bestempeld.

Bitwise ziet een markt die meer volwassen is geworden. Er doen meer bedrijven, landen en individuen mee dan ooit. En wereldwijd komen er steeds meer financiële producten op en rondom bitcoin bij.

Een voorbeeld daarvan is Canada. Het buurland van de VS heeft inmiddels al meerdere bitcoin ETF's op verschillende beurzen.

Uitleg

In een uitgebreide twitterdraad deelt Hougan zijn inzichten over hun nieuwste aanvraag. Hij stelt onder andere dat het goedkoper en efficiënter is om bitcoin aan te houden in het fonds dan op basis van futures te werken.

Ook stelt hij dat bitcoin ETF's op basis van futures ook een deel in andere financiële producten moeten stoppen: ''ETF's kunnen door regels niet 100% aan BTC futures aanhouden.''

Benieuwd naar de andere tweets? Lees ze hieronder!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...