‘BlackRock deal kan bitcoin prijs verdubbelen’

Cathie Wood van ARK Invest zegt dat de intrede van BlackRock
op de bitcoin markt een positief signaal is. Op termijn kan het de huidige prijs doen verdubbelen. Dat zegt ze in deze Youtube video.

Wood geldt als een bekende investeerder in onder meer Tesla maar roert zich ook nadrukkelijk op de cryptomarkt onder meer via investeringen in het Grayscale fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BlackRock heeft circa 40.000 miljard dollar aan assets onder beheer. Stel dat er een bepaald percentage naar de asset bitcoin wordt verschoven, dan gaat deze relatieve kleine asset dat merken. Volgens Wood leidt de entree van de vermogensbeheerder tot meer vertrouwen onder beleggingsfondsen en institutionele beleggers zoals verzekeraars en universiteiten.

Wood verwijst naar professionele partijen die wél exposure willen aan bitcoin, maar de koersschommelingen willen minimaliseren. Daarom kiest men doorgaans voor een exposure om maximaal 2,5% van hun portefeuille in bitcoin of crypto’s te steken.

Pas je dat percentage toe op BlackRock, dan komt er 1.000 miljard dollar aan nieuwe vraag bij. Dat zou de vraag naar bitcoin ‘meer dan verdubbelen, stelt de directeur van Ark Invest.

Wood merkt ook op dat de illiquide voorraad, de voorraad bitcoin die niet op de markt komt, circa 14 miljoen stuks is op een totale voorraad van 19 miljoen stuks. Dat betekent dat maximaal 4 tot 5 miljoen bitcoin liquide is, op de markt wordt verhandeld over een bepaalde periode.

Een toestroom van BlackRock doet die illiquide voorraad nog verder toenemen en daardoor moet de prijs wel stijgen. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, valt te bezien. Bitcoin opereert in een onzekere markt, waarbij de invloed van centrale banken nog groot is en de correlatie met aandelen nog stevig.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...