Morgan Stanley kijkt naar investering in Bitcoin (BTC) via investeringstak van $150 miljard

Morgan Stanley kijkt serieus naar een investering in bitcoin (BTC). De bank volgt een opmerkelijke trend: veel grote banken en financiële instituten tonen in 2021 hun plannen rondom bitcoin.

Investeren

Counterpoint Global is een dochterbedrijf van Morgan Stanley met $150 miljard aan assets in beheer, zij kijken naar bitcoin als investeringsoptie. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank kocht eerder al aandelen in MicroStrategy. Morgan Stanley heeft 10% van de aandelen in het bedrijf. MicroStrategy heeft ruim 71.000 BTC in kas en is in 2020 begonnen met kopen. De aandelenkoers van MicroStrategy reageerde positief op de stap.

Morgan Stanley heeft dus al, indirect, een kleine teen in het water van de bitcoinmarkt. Als het onderzoek van Counterpoint Global positief uitvalt gaan ze ook echte bitcoin kopen voor op de balans.

Interesse in bitcoin

Tesla maakte heel wat los in de wereld van bitcoin. Het bedrijf van Elon Musk kocht $1,5 miljard aan BTC. Na de bekendmaking schoot de prijs omhoog en nu duikelen de bedrijven, overheidsinstanties en techbedrijven over elkaar heen om iets over bitcoin te zeggen.

Een voorbeeld daarvan is een andere Amerikaanse bank. JPMorgan zet deur op kier voor Bitcoin: ‘Eigen handelaren zijn er ook mee bezig.’ Partijen als Uber zijn iets terughoudender: zij kijken wel naar betaalopties met bitcoin, maar gaan voorlopig niet over tot een eigen grote aankoop.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...