BlackRock maakt sprong naar private markten: Solana ETF in zicht?

4254 totale weergaven
blackrock solana etf

CEO Larry Fink van BlackRock heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de private markten wil indexeren. Dit besluit komt na de overname van Preqin, een data-aanbieder gespecialiseerd in private markten.

Waarom deze stap voor BlackRock?

Tijdens een gesprek met investeerders en analisten legde Fink uit dat het doel is om de principes van indexering, die bekend zijn van iShares, toe te passen op private markten. Dit is een belangrijk onderdeel van de publieke markten.

De overname van Preqin, ter waarde van £2,55 miljard ($3,2 miljard), past in de strategie van BlackRock om een grote speler te worden in alternatieve investeringen. Fink denkt dat goede indexen en data belangrijk zijn voor het toegankelijk maken van deze investeringen voor iedereen.

Wat betekent de overname voor crypto?

Door Preqin over te nemen, wil BlackRock inspelen op de groeiende vraag naar data in de private markten. Fink zei dat deze markten veel waarde opleveren voor klanten en aandeelhouders. Hij verwacht dat BlackRock ook in de private markten veel kan bereiken met data en analyses. De overname is nog niet afgerond, maar zal naar verwachting eind dit jaar worden voltooid, afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouders.

BlackRock is al actief in de private markten met crypto producten zoals spot Bitcoin en Ethereum ETFs. Het bedrijf diende vorig jaar een aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een spot Bitcoin ETF, die na ongeveer zes maanden werd goedgekeurd. Dit gaf BlackRock en andere bedrijven toestemming om deze nieuwe producten aan te bieden.

Ethereum ETF goedgekeurd

Ondanks dat de aanvraag voor een spot Ethereum ETF al eerder was ingediend, stelde de SEC de beslissing hierover steeds uit. Pas op 23 mei keurde de SEC de aanvragen van BlackRock en andere bedrijven goed. Deze producten zijn echter nog niet verhandelbaar.

Er wordt nu gesproken over een mogelijke Solana ETF. VanEck en 21Shares hebben al hun 19b-4 aanvragen ingediend, en het is verwacht dat andere bedrijven zullen volgen. Met BlackRock’s recente plannen om private markten te indexeren, zou het bedrijf ook geïnteresseerd kunnen zijn in een Solana ETF.

Lees meer over:
Blackrock

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd