Update - 'BlockFi bereidt faillissement voor'

Update - 'BlockFi bereidt faillissement voor'

Update - BlockFi gaat snijden in haar organisatie en onderzoekt een Chapter 11 failissementsprocedure om de huidige problemen 'op te lossen'.

Dat meldt zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen dichtbij het renteplatform. Het is onbekend hoeveel ontslagen er gaan vallen. Er is een sterke vervlechting met FTX.US, het failliete bedrijf dat BlockFi een lening verstrekte van 400 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BlockFi deelt met de wereld dat ze in de problemen zitten. In een tweet schrijft de cryptolender dat het gedoe rondom Alameda Research en FTX ook henzelf parten heeft gespeeld.

"We zijn geschokt en verbijsterd over het nieuws van FTX en Alameda. (...) Gezien het gebrek aan duidelijkheid en de status van FTX.com, FTX.us en Alameda, kunnen wij niet normaal ons bedrijf runnen."

Vervolgens komt het hoge woord eruit:

"Totdat er duidelijkheid is, zullen wij de activiteiten op ons platform beperken, waaronder het pauzeren van de opnames zoals in onze algemene voorwaarden staan."

Geld bevroren

Iedereen die nog geld op BlockFi heeft staan, moet maar hopen dat ze (ooit) hier het volledige bedrag van gaan terugzien. Eerder was al bekend dat de cryptolender in financiële problemen was gekomen. FTX schoot te hulp met een lening.

Klanten worden verzocht om geen stortingen meer te doen naar de BlockFi Wallet of rente-accounts. Ook geeft het bedrijf aan dat ze op een later tijdstip meer details bekend zullen maken.

Opmerkelijk genoeg tweette oprichtster Flori Marquez enkele dagen geleden nog dat er geen vuiltje aan de hand was. Ze deelde hoe BlockFi een onafhankelijk bedrijf is met een lening van $400 miljoen van FTX.us. Je voelt hem al aankomen dat dit toch voor onduidelijkheid zorgt.

Op Twitter gaan er geruchten rond dat er een faillissementsraad is aangesteld. Ook deze soap wordt de komende dagen ongetwijfeld vervolgd.

Overigens is het niets nieuws dat BlockFi onder het vergrootglas ligt. Regelgevers in verschillende Amerikaanse staten hebben boetes opgelegd vanwege het overtreden van de effectenwetten. Daarnaast werd enkele maanden geleden bekend dat het bedrijf zo'n $600 miljoen aan ongedekte leningen had.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

Lees meer over:
Bitcoin BlockFi

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan