Blockstream neemt bitcoin hedgefonds van Tuur Demeester over

Nog meer consolidatie op de bitcoin markt. Blockstream heeft Adamant Capital overgenomen, een bitcoin hedgefonds opgericht door de bekende investeerder en marktanalist Tuur Demeester.

Blockstream

Het Canadese Blockstream is één van de meest bekend bitcoin techbedrijven. Het is een veelzijdige firma: mee ontwikkelen van Bitcoin Core en het Lightning Network (de c-lightning implementatie), maar ook runnen van een eigen sidechain Liquid en een eigen Jade hardware wallet. Maar ook een een node service via satellieten en bitcoin mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bekendste namen op de 'loonlijst' zijn Adam Back en Samson Mow.

Adamant Capital is opgericht de Amerikaanse Belg Tuur Demeester, een van de meest ingevoerde bitcoin experts van de Lage Landen maar woonachtig in Texas.

Door de overname kickstart Blockstream de eigen afdaling Finance, die investeringsproducten op de sidechain Liquid gaat lanceren.

Demeester blijft aanbood als externe adviseur, terwijl bancair veteraan Jesse Knutson, de huidige vice-president van Financial Products de nieuwe afdeling Blockstream Finance gaat leiden.

Een van de investeringsproducten is het gelanceerde Blockstream Mining Note (BMN), een manier om exposure te hebben in bitcoin miners. Bitcoin mining is traditioneel gezien minder gevoelig voor koersschommelingen dan bitcoin zelf.

Begin dit jaar lanceerde het bedrijf ook al haar eigen hardware wallet met de naam Jade. Het is het eerste fysieke apparaatje dat ook werkt met het Liquid netwerk, een 'federated' sidechain.

Bitcoin nieuws, een nieuwe Android app

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
blockstream

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...