Bloomberg analist: bitcoin naar $10.000 is geen ramp

Bloomberg analist Mike McGlone ziet dat de relatie tussen de bitcoin prijs en de aandelenkoersen nu sterker is dan ooit tevoren. Maar hij is ook sceptisch over de snelle opmars van bitcoin naar de mainstream.

Ineen bericht op X (voorheen Twitter) licht de veelgevraagde Amerikaanse analist toe hoe kwetsbare activa, zoals bitcoin, prijsdalingen kunnen ervaren zodra de massa begint te investeren:

McGlone wijst er verder op hoe een investering van $1 in Bitcoin in 2011 in slechts 12 jaar aanzienlijk is gegroeid, vergeleken met het rendement van beurslieveling Amazon, dat twee keer zo lange tijd nodig had om ook behoorlijk te groeien.

"Bitcoin is in 12 jaar tijd met 26.000x gestegen sinds de eerste handel op $1 in 2011. Terwijl Amazon met 130% is gestegen, maar dat duurde ongeveer 25 jaar", zo zegt hij. Zowel bitcoin als Amazon zijn onder de koersniveaus van eind 2020 gezakt.

Momenteel zit bitcoin in de hoek waar de klapjes vallen. De koers dipte onder meer toen SpaceX zijn bitcoinvoorraad verkocht. Dat zorgde voor onzekerheid op de markt. McClone houdt zijn volgers voor, dat zodra bitcoin nog eens 50% daalt richting de $10.000, dan nog steeds geen ramp is.

McGlone staat bekend om het spotten van unieke trends met bitcoin in vergelijking met andere grondstoffen. Op 24 augustus wees hij erop dat het gedrag van bitcoin overeenkomsten vertoont met de bewegingen op de aandelenmarkten in de jaren 1930. Deze periode staat beter bekend als de "Grote Depressie."

In recent nieuws meldde JPMorgan dat de recente verkopen van cryptocurrency's "grotendeels achter ons liggen." Het onderzoek wijst op een toename van activiteit op de bitcoin futuresmarkt als een positieve indicatie. Andere analisten anticiperen nog op een kortstondige correctie voordat de koers weer kan gaan stijgen, zoals analisten als Chris Burniske en Inmortal verwachten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...