Crasht de bitcoin koers in september naar 22.000 dollar?

Bitcoin is de nieuwe week met problemen begonnen, want de bulls moeten er momenteel alles aan doen om de grens van 26.000 dollar te bewaken. Op het moment van schrijven hangt de bitcoin koers daar met 25.926 dollar nog onder. Volgens Rekt Capital kunnen de problemen in september nog weleens doorzetten en gaan we mogelijk een bitcoin koers van 22.000 dollar zien.

Bitcoin koers van 22.000 dollar

Augustus is over het algemeen geen goede maand voor bitcoin. Slechts tweemaal in de geschiedenis kwam daar een positieve score uit voor de digitale munt. De twee slechtste augustusmaanden waren 2014 en 2015, waarin bitcoin 17 en 18 procent verloor. Voor 2023 staat de teller tot nu toe op een daling van 16 procent voor augustus.

Als bitcoin in totaal op een daling van 18 procent uitkomt voor augustus, dan zou de koers terugvallen tot ongeveer 24.700 dollar. Volgens Rekt Capital zou dat nog niet het einde van de correctie zijn.

September zorgt volgens de analist namelijk meestal voor een daling in de enkele cijfers, wat betekent dat we doorgaans een daling van minder dan 10 procent zien in september.

Crasht de bitcoin koers in september naar 22.000 dollar?
Bitcoin versus de Amerikaanse dollar. Bron: Rekt Capital

Tegen die achtergrond zou het volgens Rekt Capital niet ondenkbaar zijn om een daling naar de koers van 22.000 dollar te zien voor bitcoin in september. "Als bitcoin dan nog eens met 10 procent daalt in september, zou dat ene koers van 22.000 dollar opleveren", aldus Rekt Capital.

Langste bearmarkt in de geschiedenis

Dan gaan we het hebben over de populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe, die concludeert dat we momenteel de langste bearmarkt in de geschiedenis meemaken voor bitcoin.

"De huidige bearmarkt is relatief vergelijkbaar met wat we in 2015 zagen. Een periode van zijwaartse prijsactie, waarin men langzaam maar zeker het vertrouwen in crypto verliest, ondanks de solide fundamentele groei", aldus Van de Poppe.

"Op dit moment is de prijs van bitcoin ver verwijderd van de piek van november 2021. We zijn met ruim 50 procent gedaald en zitten in een bearmarkt die al 490 dagen duurt", zo gaat de analist verder.

Volgens Van de Poppe zit de markt nog teveel in de bearmarkt-modus en kunnen we zelfs goed nieuws niet goed in de koers verwerken. Dat zorgt ervoor dat bitcoin volgens de analist ondergewaardeerd is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....