Durfinvesteerder die dieptepunt van bitcoin voorspelde, ziet einde bearmarkt naderen

Durfinvesteerder die dieptepunt van bitcoin voorspelde, ziet einde bearmarkt naderen

Volgens cryptobelegger Chris Burniske is het sentiment op de cryptomarkt aan het keren. Hij houdt rekening met een terugkeer van een bullmarkt.

Burniske vertelt zijn 262.000 volgers op het sociale media platform X dat door een credit of flush event de prijs van bitcoin nog verder kan duikelen.

Bij een credit event is er sprake van situaties waarbij bepaalde leningen, obligaties of financiële producten in gebreke blijven of niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Dit kan leiden tot prijsschommelingen en volatiliteit op de financiële markten. Bij een flush event worden grote aantallen crypto futures bijvoorbeeld geliquideerd, waarbij er ineens veel onderliggende bitcoin op de markt komt en waardoor de prijs zakt.

Desondanks zegt de investeerder dat in het grotere plaatje de correctie waarschijnlijk gewoon een nieuwe hobbel op de weg zal zijn voor crypto.

"We naderen het punt waarop mensen te veel consensus bearish worden - iedereen is timide. Misschien krijgen we een kredietgebeurtenis en een daling, maar gezien hoe ver we al zijn gedaald, zal het waarschijnlijk gering zijn. Eerlijk gezegd zou het me niet verbazen als we in plaats daarvan verrast worden met een opwaartse beweging die mensen overrompelt. Hoe dan ook... Ik voel me op mijn gemak, ik blijf vasthouden en accumuleren".

Burniske, voormalig hoofd van crypto bij ARK Invest en huidige partner bij durfkapitaalfirma Placeholder, heeft onlangs gewaarschuwd voor zogenaamde "bodemgieren", oftewel degenen die lagere prijzen voorspellen maar toch niet van plan zijn om op de lange termijn te kopen.

"Terwijl 2019 nuttige context biedt, geloof ik niet dat bitcoin of andere grote munten nieuwe dieptepunten bereiken in 2023 - wat mij betreft was 2022 het dieptepunt. Dat betekent niet dat we geen klap krijgen, maar als ik gelijk heb, zal de langetermijn-opwaartse trend zich voortzetten in 2024 en 2025 - wees op je hoede voor bodemgieren die nooit zullen kopen."

Lees meer over:
Bitcoin markt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties