SEC stelt besluit vier Bitcoin ETF’s uit tot eind dit jaar

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de deadline van vier Bitcoin exchange traded funds (ETF) met 45 dagen verlengd. Ze geven zichzelf daarmee iets extra tijd om de aanvragen te aanvaarden zo dan niet af te wijzen.

Uitgestelde besluiten

Een ETF is een manier om voor grote investeerders makkelijk in een activa(klasse) te kunnen investeren. Het is een fonds dat één-op-één de waarde van een asset volgt, in dit geval Bitcoin. Het voordeel van een Bitcoin ETF is dat de investeerder niet zelf verantwoordelijk is voor het private key management. Dat kan de instapdrempel en stuk lager maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wereldwijd zijn er al verschillende Bitcoin ETF’s op de markt, zoals in Canada, Brazilië en Dubai. De versie in de Verenigde Staten laat echter al jaren op zich wachten. En nu dus nóg weer ietsje langer. Het gaat om de volgende vier (potentiële) ETF’s:

  • Global X Bitcoin Trust;
  • Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund;
  •  WisdomTree Bitcoin Trust;
  •  Kryptoin Bitcoin ETF.

Al deze filings werden uitgesteld tot respectievelijk 21 november, 8 december, 11 december en 24 december. In de officiële verklaring geeft de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, uitleg:

“De Commissie acht het passend om een ​​langere periode te gebruiken waarbinnen actie moet worden ondernomen met betrekking tot de voorgestelde ‘rule change’, zodat we voldoende tijd heeft om eventuele opmerkingen te overwegen.”

Eerder werd ook de uitspraak over de ETF van VanEck al uitgesteld tot november.

Futures ETF

De afgelopen weken heeft Gary Gensler, voorzitter van de SEC, al verschillende keren aangekomen dat er een ETF aan zit te komen. Eerst een op futures-gebaseerd fonds, zo liet hij onlangs nog op (eigen conto) weten.

Ook analisten van Bloomberg zien de historische dag steeds dichterbij komen. Ze zien de futures ETF van ProShares als meest waarschijnlijke succesvolle kandidaat.

De verwachting is dat de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF enorm veel nieuw geld naar de markt zal brengen. Data van iShares laten zien dat de totale waarde van wereldwijde ETF’s gelijk is aan $263 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFSEC