Eerste maandsalaris voor burgemeester New York in bitcoin uitgekeerd

Update - De kersverse burgemeester van New York, Eric Adams, heeft zijn eerste salaris in bitcoin (BTC) en ether (ETH) ontvangen.

Het gaat als volgt: hij krijgt eerst dollars uitgekeerd en deze worden automatisch omgewisseld in crypto's op Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanwege de arbowet in Amerika is het (nog) niet mogelijk om je salaris direct in bitcoin te ontvangen. Ook omdat de belastingdienst dollars nodig heeft om deze als 'inkomen' te classificeren. In dit geval gaat het namelijk om inkomen en niet om bijvoorbeeld vermogen wat je met beleggingen opbouwt.

De prijs van bitcoin is flink geduikeld de afgelopen 24 uur. De bitcoin prijs in euro's:

Eerder bericht 6 januari 2022:

Eric Adams is sinds begin dit jaar de nieuwe burgemeester van New York City. Vandaag sprak hij bij Squawk Box over onder andere Bitcoin: hij wil worden uitbetaald in de cryptovaluta. De Amerikaan is namelijk voorstander van de cryptovaluta.

Bitcoinburgemeester

Voordat Adams burgemeester werd, zei hij dat hij zijn eerste drie maanden zijn salaris in bitcoin zou willen ontvangen. Hij is de 110e burgemeester van de Amerikaanse stad en is slechts de tweede niet-blanke leider van de stad. Adams is de opvolger van Bill de Blasio.

Bij het televisieprogramma van CNBC werd hij gevraagd naar zijn belofte:

“Ja, ik ga mijn eerste drie loonstrookjes in Bitcoin nemen. Ik heb mijn eerste cheque nog niet ontvangen, maar ik denk dat we de technologie (...) moeten gebruiken. Ik wil dat New York City het centrum van die technologie wordt. Dus ik kijk uit naar die eerste salarisstrookjes in Bitcoin."

Adams is nog maar vijf dagen in functie, en dus is het niet verwonderlijk dat het nog niet zo ver is. Bekijk en beluister zijn uitspraken in onderstaande video:

De New Yorker is niet de enige burgemeester die deze stap wil zetten. Jane Castor (Tampa), Francis Suarez (Miami) en Scott Conger (Jackson) zijn precies hetzelfde van plan.

Koersdaling

Gisteren daalde de koers van Bitcoin hard na de publicatie van de notulen van de decembervergadering van de Amerikaanse Federal Reserve. Adams maakt zich hier dus helemaal geen zorgen om. Hij maakt zich niet meer druk om een daling:

"Soms is de beste tijd om te kopen wanneer de prijs daalt, dus als het weer omhoog gaat, maakt je winst."

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNew York

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...