Bloomberg: “Leegloop bij Binance US”

Topman Patrick Hillmann stapt op bij Binance US en tientallen medewerkers volgen zijn voorbeeld. Opvallend, want Hillmann moet de Amerikaanse beurs door een regelgevingscrisis heenloodsen, waaronder beschuldigingen van fraude en nalevingsfouten in de Verenigde Staten. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg die het nieuws breekt.

Hillmann is sinds eind 2021 actief als Chief Strategy Officer van Binance US, waar circa 600 mensen zouden werken. Volgens een bron is een groot deel gevraagd om te vertrekken. Zowel Hillmann als Binance reageren niet officieel op de berichtgeving van Bloomberg. Wel geeft Changpeng "CZ" Zhao een verklaring op Twitter. Hij bevestigt dat er verloop is, maar volgens hem is dat een normaal verschijnsel.

Binance wordt geconfronteerd met een reeks onderzoeken over de hele wereld. De Securities & Exchange Commission heeft Binance en oprichter Changpeng "CZ" Zhao van het verkeerd behandelen van klantengelden, het misleiden van investeerders en toezichthouders, en het overtreden van effectenregels.

Binance noemt de actie van de SEC "teleurstellend" en zet in op een "krachtige" verdediging. Zhao en Binance worden ook geconfronteerd met een rechtszaak van de Commodity Futures Trading Commission en ook het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek naar het bedrijf gestart.

Binance is door sommige betalingsaanbieders geschrapt vanwege mogelijke gevolgen van regelgeving. Aan het begin van juni is Binance Australia afgesneden van betaalproviders. In Duitsland en Frankrijk zijn er witwasonderzoeken gaande naar de beurs, In Nederland en België wordt het gebruik van de beurs uitgefaseerd.

Lees meer over:
AmerikaBinance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...