Grote outflow van aantal bitcoin bij Binance

Binance heeft te maken met een aanzienlijke outflow van het aantal bitcoin dat ze in beheer hebben voor klanten. Op basis van on-chain data en ook de eigen ‘proof-of-reserves’ kun je precies terugzien dat de beurs te maken had met tegenwind op het gebied van de regelgeving.

Bitcoinbalans bij Binance

Het handelshuis doet aan proof-of-reserves, waarmee het op basis van cryptografisch bewijs aantonen hoeveel bitcoin het in kas heeft voor klanten. Vorige week maakte de exchange op 1 juli een laatste momentopname. Ze claimen bijna 618.000 BTC te bewaren als dekking voor de claims van de ruim 592.000 BTC aan stortingen van klanten.

In juni hadden ze nog 614.815 BTC aan klantentegoeden in beheer, wat laat zien dat er in de afgelopen maand zo’n 22.000 bitcoin van het platform af is gehaald.

Analysebedrijf Glassnode probeert hetzelfde in kaart te brengen op basis van on-chain data. Volgens hen daalde het het saldo van Binance van een piek van 709.001 BTC op 4 juni tot tot 651.275 BTC op 23 juni.

Het verschil tussen deze twee datapunten van Glassnode is groter, maar liefst 58.000 BTC.

Grote outflow van aantal bitcoin bij Binance

Ironisch genoeg kun je bijna precies het keerpunt aanwijzen. De outflow startte begin juni. Het was precies de week waarin de toezichthouder waarschuwde dat Binance klantengegoeden wisselde met bedrijfsfondsen. Veel beleggers lijken het zekere voor het onzekere te hebben genomen door hun bitcoin bij Binance weg te halen.

Sindsdien is er ook veel Tether (USDT) van de beurs weggehaald. Het aantal daalde maar liefst met 1,61 miljard tot 15,47 miljard, een afname van 9,45%.

Sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beweert dat Binance de federale effectenwetgeving schond, heeft de exchange in veel meer landen met tegengas te maken. Het liet onder andere Oostenrijk, Nederland en Duitsland achter zich. Ook Paysafe stopte met het aanbieden van eurodiensten. In Frankrijk kreeg Binance een aanklacht wegens het witwassen van bakken geld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws