BNY Mellon’s support voor Bitcoin is volgens experts een omslagpunt voor industrie

BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten, maakte deze week bekend dat ze handel in bitcoin (BTC) gaan faciliteren voor hun klanten. Volgens enkele reuzen binnen de industrie is dit een game-changer voor bitcoin en een belangrijke stap richting mainstream adoptie.

De traditionele financiële wereld heeft steeds meer moeite om van bitcoin af te blijven en het lijkt erop dat bitcoin tegenwoordig een moetje is in ieder portfolio. Bitcoiners hebben banken niet nodig, maar andersom allicht wel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondersteuning BNY Mellon is belangrijke stap voor de industrie

Het feit dat nu de oudste bank van de Verenigde Staten bitcoin gaat vasthouden voor hun klanten is groot nieuws. BNY Mellon is een 236 jaar oude gigant uit de financiële industrie die meer dan $2 biljoen in direct beheer heeft.

Nu krijgt het indrukwekkende klantenbestand van de bank dus ook toegang tot bitcoin. Het kan niet anders dan dat andere financiële instellingen het voorbeeld van BNY Mellon gaan volgen. Al is het maar om gezichtsverlies te voorkomen.

Je kunt jezelf immers moeilijk financieel adviseur blijven noemen als je al tien jaar roept dat je niet in bitcoin moet stappen en de bitcoin koers maar blijft stijgen. We lijken nu op het punt te komen dat beleggers eisen dat hun vermogensbeheerders bitcoin serieus nemen en onderdeel van hun portfolio maken.

Guy Hirsch van eToro noemt de entree van de grootste vermogensbeheerder ter wereld een “tipping point in the market” voor bitcoin.

Bitcoin zal voor de traditionele wereld nooit meer hetzelfde zijn

Zodra BNY Mellon later dit jaar hun bitcoin-diensten gaan aanbieden gaat dat de opvatting van de hele traditionele financiële wereld over bitcoin veranderen, aldus Alex Mascioli van Bequant.

De bank heeft $2 biljoen aan assets in direct beheer en bewaart in totaal voor $40 biljoen aan assets voor klanten. Zodra een klein deel van dat geld richting bitcoin kan kunnen er gekke dingen gebeuren op de markt. Alleen al de toekomstige mogelijkheid voor dit geld om richting bitcoin te stromen is enorm bullish.

Volgens Mascioli kan deze move ervoor zorgen dat we de bullish voorspellingen van JP Morgan, Guggenheim en de anderen kunnen waarmaken. Scott Minerd van Guggenheim voorspelde dat de bitcoin koers op korte termijn de $600.000 kan bereiken. Waar wij natuurlijk geen nee tegen zeggen.

Lees meer over:
adoptie

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.