Boze klanten van Celsius eisen geld terug

Klanten van kredietverstrekker Celsius eisen direct hun geld terug. De gedupeerden stappen naar de rechter. Het doel is simpel: uitbetaald krijgen buiten de huidige lopende zaken om. De groep van 64 mensen eisen in totaal $22,5 miljoen terug van het leenplatform.

Celsius was een van de slachtoffers van de volatiele bitcoinmarkt. Naast de recente dalingen speelde ook de twijfelachtige businessmodellen van Celsius een belangrijke rol bij de ondergang. Klanten kregen de belofte voor hoge rentes op hun spaartegoeden. Uiteindelijk kon Celsius simpelweg de rekeningen niet meer betalen. Zo konden investeerders zwaaien naar $439 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De groep stapte woensdag naar de faillissementsrechtbank in New York. Zij willen dat Celsius wordt verplicht om toegang te geven tot hun geld. Celsius bevroor de opnames in juni en tot op heden kan niemand meer bij zijn geld. Dat laatste is gebruikelijk in een ingewikkelde faillissementsprocedure. Als het echter aan deze groep slachtoffers ligt, krijgen zij eerder hun geld.

Celsius heeft nog niet de handdoek in de ring gegooid. Na herstructurering willen ze graag nog door. Waarmee precies is niet duidelijk. De miningtak van het bedrijf draait overigens wél nog.

Verschil

De groep van 64 mensen advocaten van de slachtoffers van Celsius beroepen zich op een verschil in de diensten van Celsius. Je hebt de ‘Earn’-diensten. Klanten krijgen rentes voor hun bitcoin en tokens. In de praktijk leen je dan eigenlijk je geld weer uit.

Maar Celsius had ook een opslagdienst. Volgens de advocaten van de slachtoffers moet men daarom gewoon hun geld terugkrijgen. Het zou namelijk niet het bezit van Celsius zijn, maar nog altijd van de klanten. Dat laatste is in het geval van ‘Earn’ niet meer het geval, je geeft dan het bedrijf toestemming om met je geld aan de haal te gaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...