Celsius mag toch bitcoin verkopen uit mining

Celsius mag bitcoin verkopen die voortkomen uit het minen van BTC. Dat zegt een rechter in New York.

Celsius ging eerder dit jaar op de fles wegens grote financiële bedrijven. De geldverstrekker is door een combinatie van slecht beleid en moeilijke marktomstandigheden omgevallen. Klanten en andere schuldeisers zitten nu met de gebakken peren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens het proces van het faillissement is het niet de bedoeling dat de bezittingen zomaar worden geliquideerd. Celsius hoopt echter naar eigen zeggen met de winsten uit hun miningtak andere zaken te kunnen compenseren.

Volgens rechter Martin Glenn moet er echter ook weer eerst worden geïnvesteerd. Het gaat niet direct geld opleveren. Hij is overtuigd geraakt van de argumenten van Celsius. Zij noemen dit een enorm belangrijke tak van hun bedrijf tijdens deze periode.

Bitcoin verkopen

Het gaat niet over gigantische bedragen. Wel kan het helpen om nog iets van inkomsten te generen. Want zelfs als het zou kunnen is de kans klein dat Celsius nog veel nieuwe klanten aantrekt. De grote beloftes en mooie rentetarieven bleken simpelweg echt te mooi om waar te zijn. Het was niet houdbaar.

In oktober zou Celsius in de problemen komen als er geen (financiële) oplossing komen. Het tekort van $2,8 miljard staat nog las van de dagelijkse kosten die nodig zijn om het proces te doorlopen.

Celsius ging vorige maand failliet middels de Chapter 11-procedure. Daarmee zetten ze in op een herstructurering en reorganisatie. Door de dalende cryptoprijzen vond het platform zich genoodzaakt om alle opnames te stoppen. Klanten konden daardoor niet meer bij hun geld.

Sindsdien werkt het aan allerlei processen en manieren om schuldeisers te betalen. Eerder bleek dat er een gat van $1,2 miljard in de balans, waarbij het bedrijf $4,3 miljard aan activa en $5,5 miljard aan passiva rapporteerde.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...