Brabander verkoopt huis voor 30 bitcoin. Arnhemmer doet boodschappen met BTC

Twee voorbeeldjes van bitcoin in de praktijk. Een man uit Brabant verkoopt zijn huis voor bitcoin, terwijl iemand uit Arnhem zijn boodschappen doet met de grootste cryptomunt.

Tim Hanekamp uit Eindhoven verkoopt zijn huis voor bitcoin (BTC). Tegenover het Brabants Dagblad vertelt hij over zijn beweegredenen: 'Ik ken niemand in Brabant die dit ooit heeft gedaan. Maar ik geloof in de techniek. Je hoeft niet naar een bank, hypotheekadviseur of een notaris.''

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Het huis staat te koop voor een prijs tussen de €250.000 en €300.000. Maar Hanekamp ontvangt het liefst keiharde bitcoin voor zijn huis. Hanekamp: ''Het is handig omdat ik niet hoef om te wisselen. Er komt zoveel bij kijken. Je moet langs een hypotheekadviseur, je hebt weer te maken met rente.''

Bij een transactie met bitcoin heb je volgens de Brabander dus vooral minder administratieve rompslomp. Wanneer Hanekamp zijn huis heeft verkocht, gaat hij opreis in de camper: ''De waarde kan ooit best een miljoen per munt worden, dan koop ik een veel mooier huis.''

Bitcoin is in deze situatie dus vooral nuttig om verschillende tussenpersonen te omzeilen.

Betalen met BTC

Bitcoin is een betaalmiddel, maar het is nog lang niet voor alle situaties geschikt. Dat weerhoudt een Arnhemmer er niet van zijn boodschappen te doen met BTC.

Een Redditor toont trots zijn bonnetje van zijn aankopen. De gebruiker sumBTC heeft via het Bitcoin Lightning Network netjes betaald voor onder andere wat borrelnootjes en vissticks.

Het is in desbetreffende supermarkt een officieel betaalmiddel. Op veel plekken op het internet kun je al met bitcoin betalen, maar fysieke winkels ondersteunen het nog bijna niet. Als je toch graag met bitcoin of andere cryptomunten wil betalen ben je afhankelijk van bijvoorbeeld een betaalpas zoals die van Coinbase.

Bij deze specifieke winkel is er een manier om direct te betalen met bitcoin en de snelle tweede laag genaamd Lightning Network. Een scan van de QR-code en het is klaar.

De invoice voor de betaling:

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author=""]Invoice: lnbc1291u1pw52arhpp5l0058eztzpz72c9yay5lp5qzkufrhzth33kx824m7zjayxedujpqdpvgf5hgjmpwdekzgzsv9uk6etwwssycs668p2r232z8ymscqzpgxqzjchun0dftyjpdgjavv3hz4lykn4vgqdsg60vtmm96672l686nq5sgxgqd9ykthd0lymnwvadshph2tvakgdyyv8slqnuuqtd8emufezdsp8r0wn0[/penci_blockquote]

Het bonnetje van de aankoop. Via .

Brabander verkoopt huis voor 30 bitcoin. Arnhemmer doet boodschappen met BTC

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...