Bracebridge investeert $363 miljoen in Bitcoin ETFs

Bracebridge Capital, een Amerikaanse investeringsfirma, kocht voor 363 miljoen dollar aandelen in Spot Bitcoin ETFs. Het in Boston gevestigde hedgefonds kocht significante hoeveelheden ARK 21 Shares Bitcoin ETF (ARKB) en investeerde ook in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock.

Institutionele investeringen in bitcoin nemen toe

Data van Bloomberg Intelligence onthult dat Bracebridge Capital 262 miljoen dollar aan ARKB bezit, 81 miljoen dollar aan IBIT en 20 miljoen dollar aan GBTC. De data leert ons verder dat Bracebridge Capital de grootste investeerder is in ARKB.

Dat is opvallend, omdat Bracebridge onder andere geld beheert voor Yale University en Princeton University.

Eric Balchunas, een ETF-analist bij Bloomberg, is heel optimistisch over dit nieuws en de impact daarvan op bitcoin als asset.

Enkele dagen voor de onthulling van Bracebridge onthulde een andere SEC filing dat traditionele banken op de bitcoin ETFs springen. Onder andere het in Zwitserland gevestigde UBS Group AG, maar ook Edmond de Rothschild investeerde in de Spot Bitcoin ETFs.

Nieuwe trend in de bitcoin-wereld?

De acties van Bracebridge Capital, UBS en Rothschild passen in de trend onder institutionele beleggers. Volgens James Seyffart, een andere expert van Bloomberg, moeten we hier echter niet meteen teveel achter zoeken.

Hij claimt dat partijen als JPMorgan en Susquehanna, die groots in de Bitcoin ETFs investeerden, slechts market makers zijn. Volgens hem moeten we om die reden niet te hard van stapel lopen over het instappen van deze grote namen.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1790222808829559041

De Spot Bitcoin ETFs in Amerika zagen in ieder geval weer een positieve dag gisteren. Zij kochten namelijk 1.048 bitcoin. Daarmee kochten zijn ruim twee keer de volledige dagelijkse productie van de miners.

Die produceren sinds de halving van 20 april immers nog maar 450 bitcoin per dag. De 1.048 bitcoin van gisteren waren goed voor een kapitaalinstroom van ongeveer 66 miljoen dollar in de Spot Bitcoin ETFs.

De grote winnaar van gisteren was Fidelity, dat een instroom van 39 miljoen dollar mocht opschrijven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....