Braziliaanse voetbalclub Corinthians tekent sponsordeal met Mercado Bitcoin

Mercado Bitcoin heeft een sponsorovereenkomst gesloten met het Braziliaanse voetbalteam Sport Club Corinthians Paulista. Het is een van de meest populaire voetbalclubs in het land. Ze staan ook wel bekend met hun afkorting Corinthians.

Bitcoin op voetbalshirt

Mercado Bticoin is de grootste cryptobeurs in Latijns-Amerika. De sponsordeal is aangekondigd tijdens het 111-jarig jubileum van de voetbalclub. De beurs zal Corinthians de komende 16 maanden sponsoren. Als tegenprestatie zal het logo van de beurs te zien zijn op de voorkant van het clubshirt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Duilio Monteiro Alves, president van Corinthians, ziet dit als een grote stap voorwaarts:

"Samenwerken met Mercado Bitcoin, het grootste cryptocurrency-platform in Latijns-Amerika, verzekert ons dat we innoveren en nieuwe mogelijkheden omtrent marketing en engagement ontdekken. De toekomst van de club ligt in deze innovatie."

Ook gaat de beurs haar steentje bijdragen met educatie over Bitcoin aan de supporters. Ze hebben al bijna 3 miljoen klanten, wat al een gigantisch getal is. De voetbalclub is echter nog wat populairder. Naar verluidt hebben ze bijna 30 miljoen fans in het hele land.

De CEO van Mercado is ook blij met de deal:

"Het is heel logisch dat Mercado Bitcoin samenwerkt met Corinthians, omdat we dezelfde visie delen over democratisering, pionieren en innovatie. Bovendien zijn we van mening dat de crypto- en voetbalwereld samen moeten starten met manieren om mensen te betrekken in nieuwe dingen, en ook winstgevende zakelijke wegen mogelijk moeten maken."

Enorme adoptie Latijns-Amerika

Brazilië is de afgelopen jaren ook voor de institutionele partij enorm gegroeid. Ze keurden onlangs nog de allereerste Bitcoin ETF van Latijns-Amerika goed. Ook hebben ze een fonds voor CO2-neutrale bitcoin.

In juli haalden ze $200 miljoen op bij SoftBank in en van de grootste serie B-rondes in de geschiedenis van het continent. Het moederbedrijf van de bitcoin exchange, 2TM Group, is nu zelfs gewaardeerd op $2,1 miljard. Daardoor is het de achtste grootste unicorn in de regio.

Ter vergelijking: er zijn in totaal 3,9 miljoen individuele beleggers op de Braziliaanse beurs, terwijl Mercado Bitcoin alleen al een klantenbestand van 2,9 miljoen Brazilianen heeft.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië