Breez haalt $4,5 miljoen aan investeringen op

335 totale weergaven

Lightning bedrijf Breez haalt $4,5 miljoen aan investeringen op. Ze gaan onder andere focussen op Lightning as a Service (LaaS).

Breez

De financieringsronde stond onder leiding van ego death capital van Jeff Booth en Entrée Capital. Verder deden Hivemind Ventures, Fulgur Ventures, Hawk Digital Innovation en Bitcoiner Ventures mee aan de investeringsronde.

Breez staat bekend vanwege de lightning wallet die ze ontwikkelen. Ze zijn een van de weinige mobiele non-custodial applicaties om lightning betalingen mee te doen. Ze gooiden hoge ogen door als eerste grote app Podcasting 2.0 in hun app te integreren.

Roy Sheinfeld, CEO van Breez, vertelt:

“Ons doel blijft om lightning naar de massa te brengen, zoals dat ons doel is sinds de allereerste dag. LaaS is een natuurlijke evolutie naar dat doel. Conceptueel is dit de beste manier om lightning wereldwijd op te schalen zonder de waarden op te offeren die bitcoin de ultieme valuta van de geschiedenis maken."

Momenteel werkt het bedrijf aan een non-custodial software development kit (SDK). Daarmee kunnen andere partijen eenvoudig lightning in een applicatie integreren, zonder dat je de expertise over het lightning netwerk nodig hebt. Alles omtrent (het beheer van) betaalkanalen kun je uitbesteden aan Breez.

Lightning bedrijf Breez haalt $4,5 miljoen aan investeringen op

Lightning netwerk

Lightning is de secundaire laag bovenop de bitcoin blockchain. Je kunt ermee nagenoeg gratis en instant betalingen doen, zonder dat je iets op de basislaag hoeft op te offeren. Het maakt daarmee microbetalingen en moneystreaming mogelijk.

Breez heeft eerder investeringen ontvangen van Seetee, de op bitcoin gerichte dochteronderneming van de Noorse investeringsgroep Aker. Ook de Human Rights Foundation investeerde in het Israelische bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning