Bridgewater Associates van Ray Dalio wil in cryptofonds investeren

Het heeft er alles weg van dat Bridgewater Associates van Ray Dalio zich op de cryptomarkt gaat storten.

Bitcoin voor Bridgewater?

Bridgewater is het grootste hedgefonds van de wereld. Het in Connecticut gevestigde bedrijf werd in 1975 opgericht door Dalio, die afstudeerde aan de Harvard Business School.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ray Dalio is een gerespecteerd investeerder en bekend van zijn (boeken)series ‘Principles‘. Onlangs bracht hij een verhelderende video uit over de Changing World Order.

De miljardair is niet van plan om met zijn bedrijf rechtstreeks in bitcoin te beleggen, maar ze doen dit via een extern fonds.

Dat vertellen bronnen aan CoinDesk.

Het geeft in ieder geval wel aan dat de interesse is gewekt.

Zijn investeringsfirma heeft $150 miljard aan beheerd vermogen (AUM). Het is een duidelijk signaal: nadat Dalio in mei 2021 aangaf op persoonlijk conto bitcoin te hebben gekocht, kijkt hij nu ook vanuit zakelijk perspectief naar de mogelijkheden. Hij noemde bitcoin eerder al ‘een geweldige uitvinding’ en ‘het goud voor millenials’.

Volgens de bronnen is de blootstelling aan bitcoin minuscuul, helemaal vergeleken met de totale AUM.

Concrete(re) plannen

Opvallend genoeg gaf een woordvoerder van Bridgewater vorige maand nog aan dat ze geen plannen hadden om in de cryptomarkt te investeren.

“Hoewel we geen commentaar zullen geven op onze standpunten, kunnen we zeggen dat Bridgewater actief onderzoek blijft doen naar crypto, maar momenteel niet van plan is om in crypto te investeren.”

De woordvoerder heeft niet gereageerd op ingestuurde vragen van afgelopen maandag, zo meldt CoinDesk. De anonieme bronnen vertellen wel iets meer:

“Ze zijn van plan een klein deel van hun fonds rechtstreeks in digitale activa te te zetten. Ze steken er serieus moeite in, met onderzoek naar liquiditeit, dienstverleners en zo.”

Dalio heeft zich ook wel eens sceptisch uitgelaten over bitcoin. Hij proclameerde lange tijd dat overheden het zullen verbieden als het te groot wordt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering