Brink krijgt 5 miljoen dollar voor bitcoinontwikkelaars uit het fonds van Jack Dorsey

Bitcoin non-profitorganisatie Brink heeft $5 miljoen opgehaald via het Smart Small fonds van Jack Dorsey met als doel om onafhankelijke bitcoinontwikkelaars te blijven financieren.

“We zijn van plan om het geld te gebruiken voor ons subsidieprogramma, inclusief het financieel ondersteunen van onze huidige ontwikkelaars en het werven van nieuwe, talentvolle ontwikkelaars”, zegt Mike Schmidt, medeoprichter van Brink.

De financiering wordt in stappen van $1 miljoen per jaar uitbetaald gedurende een periode van vijf jaar.

In april 2020 heeft de toenmalige CEO van Twitter, Jack Dorsey, aangekondigd dat hij $1 miljard van zijn aandelen in Block (destijds Square genoemd) overhevelt naar een nieuw fonds genaamd Smart Small. Het oorspronkelijke doel was om Covid-19-hulp te ondersteunen, met het plan om dit na de pandemie uit te breiden.

Tot nu toe heeft Smart Small, dat in totaal $1,4 miljard aan financiering heeft ontvangen, $515 miljoen uitgegeven en resteert er nog $900 miljoen. Het heeft financiering verstrekt aan technologieprojecten gericht op privacy, waaronder het Tor-project en de berichten-app Signal. Er wordt open en transparant over gerapporteerd in een Google Sheet.

Brink is in 2020 opgericht om het bitcoinprotocol verder te ontwikkelen en ontwikkelaars financieel te ondersteunen. Het heeft een fellowship-programma om nieuwe software-engineers aan boord te krijgen voor bitcoinontwikkeling en een subsidieprogramma voor bestaande bitcoinontwikkelaars.

In mei kondigde Brink aan dat het bitcoinontwikkelaar Fabian Jahr ondersteunt, die eerder financiering had ontvangen van de cryptocurrency-beurs Okcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...