Gigabank HSBC gaat geen bitcoindiensten aanbieden

Gigabank HSBC gaat geen bitcoindiensten aanbieden

Bitcoin maakt geen deel uit van de toekomststrategie van HSBC. Een van de grootste banken van de wereld heeft geen vertrouwen in bitcoin en andere cyrptovaluta, en dus gaan ze er niet mee aan de slag.

Bitcoindiensten

Dat vertelt Noel Quinn, CEO van HSBC. Er gaan dus géén bitcoindiensten komen bij de bank uit het Verenigd Koninkrijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik maak me wel zorgen over de duurzaamheid van de waarderingen van crypto. Dat doe ik al een tijdje. Ik ga niet voorspellen waar het in de toekomst heen zal gaan."

Quinn is erg stellig met zijn visie. Hij vertelt aan CNBC dat ze nooit de cryptospace zullen betreden met diensten omtrent handel. Volgens hem is de stabiliteit en het nut van cryptocurrency's voor consumenten niet duidelijk.

In mei van het vorige jaar noemde Quinn bitcoin ook al ongeschikt als betaalmiddel, omdat het moeilijk is om op een balans te kwantificeren vanwege de volatiliteit.

Hij zegt ook dat ze vanwege het vluchtige karakter van bitcoin weigeren te ondersteunen of te promoten als een activaklasse.

De bank draait een omzet van $54 miljard per jaar. Het bedrijf is op de aandelenmarkt $123 miljard waard.

Stablecoins en metaverse

Maar ook cryptovaluta die níet volatiel zijn, namelijk stablecoins, staan niet op het programma. Voor de HSBC is de structuur achter stablecoins twijfelachtig, met een organisatie de de coins uitgeeft. Daarmee doelt hij op Tether en Circle, als issuer van de dollartokens.

HSBC Canada heeft vorig jaar ook al alle transacties die gerelateerd zijn met cryptovaluta opgeschort. Opmerkelijk genoegt kijkt de bank wel naar de metaverse en kocht het een stuk land in The Sandbox.

Aandelen van MicroStrategy komen op een zwarte lijst te staan en ook mochten klanten niet de aandelen van andere bitcoinbedrijven opkopen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin bank

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties