Britse bank blokkeert transacties van bitcoin beurzen vanwege ‘crimineel’ karakter

De Britse bank Starling weigert transacties
vanuit bitcoin beurzen te accepteren vanwege het ‘zeer risicovolle’
karakter. Klanten van de bank kunnen Britse ponden of andere valuta naar beurzen of
brokers van cryptocurrency sturen.

Bank blokkeert stortingen naar beurzen en brokers

Het gaat om een tijdelijke maatregel is volgens de bank nodig was om klanten te beschermen. ‘We hebben een hoge mate van financiële malversaties waargenomen met stortingen naar cryptobeurzen’, zo verklaart een woordvoerder aan nieuwssite Decrypt. ‘In onze ogen is dit een probleem voor élke bank’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onduidelijk wanneer de neo bank, opgericht in 2014, het tijdelijke verbod gaat opheffen. Het betreft alleen stortingen, want klanten kunnen wel de ponden van hun omgewisselde cryptomunten versturen naar de bank en opnemen. Maar ze mogen dus geen ponden sturen naar cryptobeurzen.

De maatregel heeft nog geen navolging gekregen van andere Britse banken. In tegenstelling tot enkele klantervaringen, laat Barclays
naar eigen zeggen alles nog toe. Ook het gebruik van de Monzo bank in combinatie met Binance verloopt zonder problemen. NatWest waarschuwt klanten voor crypto ondernemers die grote winsten beloven, maar er zijn geen transactionele beperkingen.

NatWest adviseert klanten alleen te handelen met cryptobedrijven die volledig of voorlopig zijn geregistreerd bij de Financial Conduct Authority.

Regulering

In het register
van Financial Conduct Authority staat nu vier bedrijven die door de
keuring zijn gekomen: Gemini, Ziglu, Archax en Digivault. Leuk detail: Ziglu is opgericht door de medeoprichter van Starling, Mark Hipperson.

Maar op de
voorlopige lijst staan nog tientallen bedrijven, in totaal circa 90, die een aanvraag hebben ingediend.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...