Britse bank NatWest stelt daglimiet in van 1.000 pond per dag

Klanten van de Britse bank NatWest kunnen niet meer dan 1.000 pond (1.133 euro) per dag aan cryptomunten inwisselen. Het maximum per 30 dagen ligt op 5.000 pond (5.667 euro). Dat meldt Coindesk vandaag.

NatWest is de volgende in een lange rij van Britse banken die limieten stellen aan transacties met bitcoin of andere cryptovaluta. De reden is cybercriminaliteit, zegt de bank in een verklaring.

“NatWest wil haar klanten beter beschermen tegen cryptocriminelen nadat vorig jaar 329 miljoen pond door consumenten is verloren. Criminelen spelen in op de gebrekkige kennis die er is van de cryptomarkt. Beleggers worden via de telefoon of een andere manier misleid om geld over te maken naar cryptobeurzen, waarna criminelen de gelden omwisselen in crypto’s en wegsluizen naar externe wallets”.

De bank sluit zich aan bij collegabanken zoals Nationwide en HSBC die ook maxima op crypto-aankopen hebben aangekondigd. Beide banken hebben voorkomen dat klanten hun creditcards gebruiken om cryptocurrency te kopen, terwijl Nationwide aankopen met debetkaarten beperkt tot 5.000 Britse ponden per dag.

De nieuwe limieten van NatWest hebben betrekking op debetkaarttransacties en overboekingen van klantenrekeningen, vertelt een woordvoerder aan CoinDesk.

Lees meer over:
bankVerenigd Koninkrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...