Britse financiële waakhond hint naar grote samenwerking voor bitcoinbeleid

Regelgevers en handhavers zijn druk bezig met regels rondom bitcoin (BTC). Ook in Groot-Brittannië is men van mening dat er internationale samenwerking nodig is.

Bij de Britten is de Financial Conduct Authority (FCA) verantwoordelijk voor het toezicht. Volgens directeurs Nikhil Rathi zit men smart te wachten op meer regels en richtlijnen. "In het verleden zouden innovatieve bedrijven hebben gepleit voor minder regelgeving - nu begrijpen en waarderen ze dat regels er zijn om zekerheid te bieden", zegt Rathi bij een evenement voor het Peterson Institute in de VS.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een twijfelachtige uitspraak, maar bevat ongetwijfeld waarheden. Partijen die al aan de top staan zijn vaker geneigd om bepaalde regels en richtlijnen te accepteren. Kleine, opkomende bedrijven hebben meer moeite om op te bouwen met meer spelregels.

Rathi zegt dat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gezamenlijk op moeten trekken. Zo moet er een internationaal taskforce komen. Het doel? Het monitoren van 'decentralized finance en cryptomarkten'.

De Financial Conduct Authority is slechts een toezichthouder, geen regelmaker. Daar moet men toch echt voor naar de politiek kijken.

Grenzeloos geld

Bitcoin is een internationale markt. Als je als overheid of toezichthouder enige grip wil krijgen op de situatie, moet je samenwerken. In de praktijk betekent het simpelweg meer data verzamelen en dat delen met anderen.

De FCA houdt momenteel ruim 50.000 financiële diensten in de gaten. Daar horen slechts 35 geregistreerde cryptobedrijven bij.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...