Britse ministerie van Financiën in gesprek met grote cryptobeurzen

Het Britse ministerie van Financiën heeft gesprekken gevoerd met directeuren van cryptobeurzen. Het gaat om vergaderingen over het beleid in het land.

Bedrijven als Binance, Coinbase, Paxos en Circle werden uitgenodigd om te praten over ‘cryptoassets’. Dat is te lezen op de overheidswebsite.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De gesprekken gaan ongetwijfeld over regulering. Het is een kans voor deze kant van de industrie om te lobbyen voor hun business. Steeds meer overheden zijn druk in de weer met een wettelijk kader rondom bitcoin. En dan niet specifiek het protocol, maar de bedrijven en organisatie er omheen.

Internationaal beleid

Als het aan de Britse toezichthouders ligt wordt er op grote schaal gewerkt aan een plan voor deze industrie. De Financial Conduct Authority (FCA) wil een streng beleid.

Directeur Nikhil Rathi zegt dat er in de bitcoin-industrie wel vraag is naar duidelijkheid en regelgeving: “In het verleden zouden innovatieve bedrijven hebben gepleit voor minder regelgeving – nu begrijpen en waarderen ze dat regels er zijn om zekerheid te bieden.”

Het is een twijfelachtige uitspraak, maar bevat ongetwijfeld waarheden. Partijen die al aan de top staan zijn vaker geneigd om bepaalde regels en richtlijnen te accepteren. Kleine, opkomende bedrijven hebben meer moeite om op te bouwen met meer spelregels.

Bitcoin is een internationale markt. Als je als overheid of toezichthouder enige grip wil krijgen op de situatie, moet je samenwerken. In de praktijk betekent het simpelweg meer data verzamelen en dat delen met anderen.

De FCA houdt momenteel ruim 50.000 financiële diensten in de gaten. Daar horen slechts 35 geregistreerde cryptobedrijven bij.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...